• Dans
  • i.k.v.: NEXT festival
  • Volledige programma: vind je hier
  • Tickets: €15 / €13 / €8 (-26) - online

Wanneer is een lichaam fantasierijk, wanneer strikt gedisciplineerd? De grens tussen autonomie en autoriteit is vager dan we denken, vermoedt choreografe Katerina Andreou. Als danser ervaart ze pure vrijheid, maar in haar opleiding werd die evengoed beregeld. Diezelfde dubbelheid merkt ze op in allerlei fitnesstrends, meditatiehypes en zelfhulpoefeningen. Ze doen ons de grenzen van ons hoogstpersoonlijke lichaam ontdekken, maar leiden ons net zo goed naar een conformistische eenheidsworst.

Zeppelin bend is genoemd naar een verbindingsknoop van twee symmetrisch geknoopte touwen, een metafoor voor een nauwe vervlechting met iets of iemand anders. In dit duet met Natali Mandila gaat Andreou op zoek naar technieken die ons in staat stellen om de grenzen van de vrijheid te herbekijken. Al dansend en spelend balanceren de beide vrouwen op een moeilijk evenwicht. Daarbij is het verschil tussen hen de voorwaarde om te verkennen wat hen bindt.

Als danseres werkte de Frans-Griekse Katerina Andreou samen met gerenommeerde choreografen als Emmanuelle Huynh en Lenio Kaklea. In haar werk als choreografe interesseert ze zich vooral in de spanning tussen disciplinering en de vrije wil. Met haar solo A kind of fierce werd ze in 2016 op het ImpulsTanz Festival bekroond met de Prix Jardin d’Europe. In 2018 presenteerde ze op NEXT de solo BSTRD, waarin ze zich, dansend aan een vinyl draaitafel, afvroeg in hoeverre ook de bastaard authentiek kon zijn.

Deze voorstelling werd geprogrammeerd door BUDA's B-scene(rs) in kader van Be SpectACTive!  

  

Speeldata