• ikv: Almost Summer festival
  • op locatie: Schouwburg Kortrijk
  • tickets: €18 / €14 (rang 2) / €6 (-26) / combiticket met Ghost Writer = €25
  • reserveren: online

Nu Lisbeth Gruwez haar ‘triptiek van het extatische lichaam’ heeft voltooid – de internationale succesvoorstellingen 'It’s going to get worse and worse and worse, my friend', 'AH/HA' en 'We’re pretty fuckin’ far from okay' –, wil ze radicaal van koers veranderen.

De eruptieve choreografieën waaraan ze haar stalen reputatie te danken heeft (Peter Verhelst noemde Gruwez ooit een ‘atoombom’) ruimen nu het veld voor aanhoudend kolkend magma. 'The Sea Within' is een magnetiserende voorstelling waarin Gruwez de chaos niet langer wil beteugelen, maar zijn eigen orde laat zijn. Nog steeds even vinnig en intens, maar in plaats van in te zoomen op het individu, wil ze tien dansers laten opgaan in een weids, ademend landschap.

Voor het eerst in haar carrière danst Gruwez haar eigen choreografie niet zelf, maar selecteerde ze een groep van tien danseressen. Tien krachtige lotusbloemen die symbool staan voor verbinding. Zij brengen een nieuw, hedendaags ritueel waarin de ‘wij’ het ‘ik’ omarmt.

De muziek is zoals gewoonlijk van de hand van Gruwez’ vaste kompaan Maarten Van Cauwenberghe, dit keer bijgestaan door Elko Blijweert en Bjorn Eriksson. Minimalistische synths en een prikkelend spel met frequenties drijven hun elektronisch geluidsontwerp tot de bodem van je zintuigen.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk & Kunstencentrum BUDA i.k.v. Almost Summer Festival.

reserveren kan hier

  • foto's: (c) Danny Willems

Speeldata

  1. Schouwburg Kortrijk