• Performance
  • i.k.v.: NEXT festival
  • Volledige programma: vind je hier
  • Tickets : €10 / €8 / €8 (-26) - online

Is uiterlijk vertoon (ostentation) een manier om te overleven, of om in tune te geraken met de omgeving? Is megalomane praalzucht een recent of oud fenomeen? Sophia Rodríguez is gefascineerd door de bewegingen en handelingen die mensen stellen als ze een sociale rol opnemen. In Ostentation Project onderzoekt de Venezolaanse de betekenislagen die (vrouwelijke) lichamen genereren in de fysieke en sociale ruimtes van onze kapitalistische samenleving.

Welke beelden worden op ons geprojecteerd, welke beelden creëren we zelf? De performance wil achterhalen welke verbanden, emoties en fantasieën voortkomen uit de relatie tussen een persoon en de objecten waarmee hij of zij zich identificeert. Op het podium eigent Rodríguez zich gekende sociale rollen toe en oefent ze die zelf uit – maar zonder zich ermee te identificeren. Het slimme Ostentation Project maakt je deel van een spel waarin de grens vervaagt tussen zijn en representeren.

Sophia Rodríguez is een veelkunner: actrice, danseres, vechter, circusartiest en physical trainer. Ze legt zich toe op het overdragen van lichaamskennis en startte artistieke en sociale projecten op in landen als Venezuela, Cuba, Egypte, Oekraïne, Zweden en België. Sinds enkele jaren werkt ze vanuit Brussel, waar ze te zien was op het Kunstenfestivaldesarts en het Bâtard Festival.

Dansworkshop

Woensdag 25/11 van 15u tot 18u - Budascoop Kortrijk
Geen ervaring vereist / Gratis
Inschrijven: famke.struyve@budakortrijk.be 

Speeldata

  1. Budascoop Zaal 2