Diverse landen 2015 / 2016, 0u53
Regie: Diverse regisseurs
Geen dialogen
  • Animatie

In deze kortfilmcompilatie beleven verschillende dieren de allergekste sneeuwpret.

Hey Deer!  Animatie.  Örs Bàrczy , HU 2015, 6’

Hert houdt het graag netjes, dus moet hij de sneeuw voor zijn huisje ruimen. Gelukkig kan hij nog genieten van een lekkere kop warme chocolademelk. Tijdens de nacht zijn er mysterieuze aardbevingen, waardoor Hert elke ochtend weer opnieuw moet beginnen. Wat veroorzaakt de nachtelijke lawines?

First Snow   (První sníh) . Stopmotion. Lenka Ivančíková , CZ 2015, 14’

In dit sprookje wordt een klein egeltje onverwachts wakker tijdens zijn winterslaap. De nieuwsgierige Egel kruipt uit zijn holletje om te kijken naar de wondermooie sterrenhemel. Maar de Egel valt in slaap. ’s Ochtends zijn de paden allemaal ondergesneeuwd, en moet hij een gevaarlijk avontuur beginnen om zijn holletje terug te vinden. Zal de kleine Egel thuis geraken?

The short story of a fox and a mouse   Animatie. Camille Chaix, Hugo Jean, Juliette Jourdan, Marie Pillier en Kevin Roger , FR 2015, 6’

Een eenzame vos jaagt op een muis in een ondergesneeuwde vlakte, maar hun relatie verandert wanneer twee uilen zich in de jacht komen bemoeien.

Dunder   Animatie. Endre Skandfer, N 2016, 10’

Het wilde, grappige monstertje Bulder houdt een sneeuwbalgevecht met zijn beste vriendin Modika. Als de stille Lex Modika uitnodigt wordt om sneeuwvlokjes te bestuderen, wordt Bulder jaloers. Op zijn eentje ontdekt Bulder dan een mysterieuze grot met een spectaculair geheim. Hij verzint een geniepig plan om Modikas aandacht terug te winnen, maar daar zou hij wel eens spijt van kunnen krijgen…

The Marathon Diary   (Maratondagboken)   Animatie. Hanne Berkaak  N 2015, 7’

De mythische marathon door Lapland wordt gelopen door dieren, mensen en monsters. Het jong meisje Altijd Laatst loopt ook mee, maar er zijn veel afleidingen en onverwachte gebeurtenissen.

Frozen Fun    Animatie. Verena Fels, D 2015, 4’

De speelse pinguïn houdt van de winter, maar zijn vriendjes de olifant en de neushoorn hebben het veel te koud. Als hij ze maar kon overtuigen dat een sneeuwbalgevecht echt dolle pret kan zijn…

Flight   Animatie. Georgi Zahariev, BG 2016,  6’

Het inspirerende verhaal van een pinguïn die de wetten van de natuur wil breken door te vliegen. Na verschillende tegenslagen ontdekt hij echter iets dat nog wonderbaarlijker is.

  •  

Reserveren kan hier!