Yasmine Yahiatene (FR)

Yasmine Yahiatene studeerde aan de Beaux Arts in Doornik, waar ze met onderscheiding afstudeerde. Naarmate haar werk, onderzoek en bevragingen evolueerden, leerde ze video te gebruiken om een nieuw en veel breder veld van mogelijkheden te openen. Ze creëert en sluit zich aan bij het Collectief OXO in 2018, werkt ze samen met de compagnie ZA! in digitale scenografie sinds 2017 en geeft workshops in gevangenissen en buurthuizen in 2019. Haar project "La Fracture/ De Fractuur" is een persoonlijker project dat de neiging heeft om het gebruik van video en werk gerelateerd aan het lichaam te mengen in een idee van een levende voorstelling.

Yasmine Yahiatene (FR): La Fracture

"Soms lopen zaken verkeerd. Wanneer in het leven komen, kunnen ze bijna altijd worden opgelost. Maar als ze in een binnenin een persoon komen, zijn ze moeilijker te repareren."
Richard Wagamese in De sterren sterven uit bij zonsopgang

Vandaag besluit Yasmine haar demonen onder ogen te zien om verder te gaan. Ze werkt eerst op een diep introspectieve manier en legt vervolgens de link tussen het intieme en het sociale. Ze zal experimenteren met het schrijven in afzondering, confrontatie en uiteindelijk het lichaam in de ruimte.

Hoe kunnen we voortbouwen op een onbekend verleden?
Hoe rouwen om het verlies van een persoon die nog in leven is, en vooral waarom?

La Fracture is een project in samenwerking met Citylab Pianofabriek in 2020

In residentie:
On tour: