Sidney Leoni (FR/SE/BE)

Sidney is choreograaf, performer en filmmaker, en woont en werkt in Brussel en Stockholm. Zijn artistiek onderzoek is toegespitst op immersief theater en ervaringstheater en -cinema, vooral op de mogelijkheden van de zintuiglijke waarneming van het publiek. In zijn laatste performances, Undertone (2010) en Hertz(2013), werd de theaterruimte gedeeltelijk of volledig ondergedompeld in duisternis. Hierbij werd een compositie van zintuiglijke bewegingen zoals surround-soundscapes, live muziek, geuren, trillingen, luchtstromingen en temperatuurschommelingen gecreëerd in wisselwerking met performatieve situaties van ontmoeting en wederzijds vertrouwen tussen een groep performers, muzikanten en het publiek. Zijn projecten Hertz en Under Influence waren beiden in BUDA te zien ikv Buda Vista. 

In 2008-2009 voltooide Sidney de masteropleiding Research In Choreography aan de DOCH in Stockholm en in 2002-2006 volgde hij de bachelor- en masteropleiding Research in Dance aan de Universiteit Sophia Antipolis in Nice. Voordien studeerde Sidney ballet aan de Opera van Toulon in Frankrijk.

Sidney Leoni: FLY

FLY is een solo-dans-film-concert project, door danser en choreograaf Sidney Leoni, dat op het kruispunt staat van een zelfportret, een fictiedocumentaire en een symfonisch testament voor kunst. In FLY wordt Leoni's route op podium en op scherm onthuld door liedjes en bewegingen met invloedrijke kunstenaars, zoals Vaslav Nijinsky, Bronislava Nijinska, Gena Rowlands, Jane Campion, John Cassevetes, en Freddy Mercury, onder specifieke sociopolitieke en meteorologische omstandigheden. 

In residentie:
On tour: