Philippe Beloul (FR/BE)

De Franse Philippe Beloul studeerde dans in Cannes en werkte als performer voor o.a. Alain Platel, Peeping Tom (Une Vie inutile), Hush Hush Hush, Alexandra Bachzetsis e.v.a. Hij maakte muziek voor ZOO/Thomas Hauert en speelde in een film over het werk van Meg Stuart. Hij werkt op de grens van performance, mediakunst en audio. 

Hij presenteerde bij de opening van De Maakbar in Budafabriek (okt ’13) Le Projet Macxorciste, een soortement ‘repairshop’ voor aftandse Mac’s. Hij kwam al regelmatig werken in BUDA.

PHILIPPE BELOUL (FR/BE): Follow me

Philippe  was al een aantal keer in residentie om er te werken aan Follow Me, een project dat hij jaren geleden startte. Al sinds 2011 volgt hij namelijk iemand, ‘een personage’ dat in Brussel woont.

“Het is niet altijd makkelijk binnen te dringen in het leven van iemand die je niet kent en die zelf niet weet dat hij gevolgd wordt. Ik reflecteer en analyseer, en voel me betrokken in de goeie en kwade dagen in het leven van dat personage, zonder te weten waar dat me heen leidt.”

Dit is het verhaal van een burger. Een man. Twee mannen. Een beetje zoals jij. Een beetje zoals ik. Een beetje anders. Een klein beetje hetzelfde. Het verhaal van een dubbelganger. Het laatste oordeel. Uitgesteld. Gecommuniceerd, geschreven, geschreeuwd, op papier. Doelgerichte berichten. Fotokopietjes. Voor iedereen. En voor niemand. Kladjes, die uitkomen. Die verwarren. Kleine boodschappen doorheen de stad. Praktijken van het leven van alledag. Sporen van een mensenleven. Opmerkelijk. Zo staat het geschreven.

Een even verrassende als eenvoudige voorstelling rond fictie en realiteit….

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Philippe Beloul (BE/FR): Don Quixote 23.10.2017 - 05.11.2017 Budatoren
Philippe Beloul (BE/FR): Don Quixote 16.03.2018 - 30.03.2018 Budatoren
Philippe Beloul (BE/FR): Don Quixote 04.02.2019 - 12.02.2019 Budatoren