Petar Sarjanović (HR)

Petar Sarjanović studeerde vergelijkende literatuur en filosofie in Zagreb. Als dramaturg, onderzoeker, performer en outside eye was hij betrokken bij het werk van theatermakers, choreografen,
dramaturgen en beeldend kunstenaars. Hij is ook actief als schrijver, mede-organisator en adviseur van de festivals en evenementen in Brussel (Friends With Benefits) en Berlijn (3AM).

Petar Sarjanović (HR): Everything I know I’ve stolen, and I call it Information

Het artistieke onderzoek Everything I know I've stolen, and I call it Information draait om de theoretische notie van 'het lichaam als een gevangeniscel' zoals wordt uitgelegd en geanalyseerd in het boek Testo Junkie van schrijver, filosoof en curator Paul B. Preciado. Het onderzoek stelt de vraag of er een verband bestaat tussen Preciado's ideeën en de theatrale ruimte, hoe en of Preciado's argumenten in relatie staan tot het veld van de podiumkunsten.
De aanzet van dit onderzoek is het idee dat cultuur onze geesten en lichamen doordringt, opvoedt en besmet, onze ethische en esthetische waarden gedefinieerd kunnen worden als al geleerd en ons gedrag en onze reacties als al voorgevormd.
Het werk van kunstenaars zoals Fritz Lang, Dominique Bagouet, Kacey Musgraves, Bernard-Marie Koltès, Miley Cyrus, Christian Petzold, Alain Platel en Grimes zullen hierbij geanalyseerd en betrokken worden. Hun artistieke perspectieven komen samen in een dansonderzoek om zo het archief van het lopende onderzoek te verruimen en open te stellen voor een nieuwe vorm van belichaamde kennis. 

In residentie:
On tour: