Naomi Kerkhove (BE)

Naomi Kerkhove (1984, Gent) studeerde multimediale vormgeving aan het KASK in Gent. In feb 2010 maakte ze bij BUDA (als verderzetting van haar afstudeerproject) het indrukwekkende White Out, een volledig handgenaaide (!) zwart-wit miniatuurwereld die met behulp van vingercamera en soundscore (Ruben Nachtergaele) een intrigerende roadmovie werd. Duister en desoriënterend, maar schoon als de nacht. In 2012 creëerde ze in de BUDA-studio’s Valies, waarbij ze poogde muziek en beeld met elkaar te verbinden via ‘intelligent textiel’. Ondertussen ontwikkelt haar werk zich verder op het grensgebied tussen strip, film, textielontwerp, beeldende kunst en performance. In haar voorstellingen en installaties neemt ze de kijker mee op een poëtische trip waarin gedaantes en gedachten in elkaar overlopen en je verbeelding langzaam een lappendeken ontrrafelt van impressies en verhalen.

Naomi Kerkhove (BE): Forest Fruit

Naomi is momenteel in binnen- en buitenland te zien met haar interactieve installatie Forest Fruit. In november 2015 zet ze vier dagen lang haar werkatelier open voor het Rode Hond Festival in het Leuvense Stadhuis. Daar kan het publiek rondlopen op de set van een animatiefilm en deel worden van het decor, terwijl Naomi experimenteert met beweging, virtuele beelden en film.

Bij kunstencentrum BUDA bereidt ze die installatie voor. Centrale vragen: hoe kun je mensen manipuleren in een ruimte zonder dat ze voelen? En hoe bepaalt de fysieke ruimte een verhaal dat gaandeweg door de bezoekers opgebouwd wordt?

In residentie:
On tour: