Nadine Baboy (BE)

In het kader van Scan & Do engageert BUDA zich om de komende jaren meer diversiteit te krijgen op scène, in de zaal en in de ploeg. Om meer cultureel diverse makers toegang te geven tot onze studio’s, werken we samen met het Brusselse Citylab. Nadine Baboy werkt voor haar project Désintégration Culturelle samen met Citylab en werkt nu voor het eerst in onze studio's. 

Nadine Baboy (BE): Désintégration culturelle

Désintégration Culturelle is een hybride werk dat poëzie, muziek en dans samenbrengt. Het neemt het publiek mee op een artistieke reis waarbij woorden, beweging en muziek eenstemmig spreken. Het gaat over cultureel erfgoed en onderzoekt de begrippen identiteit en cultureel toebehoren. Haar hedendaagse benadering die verschillende artistieke disciplines mixt in deze performance, brengt haar tot de keuze om van Afrikaanse dans tot flamenco via krump, dancehall, stepping, hip-hop en house dance, verscheidene urban dansstijlen samen te brengen en te laten vermengen.

En de bijzonderheid van dit werk is het rondreizende karakter. Het heeft de vorm van een wandeling tussen verschillende ruimtes waarin de kunstenaars een verbondenheid met het publiek creëren en hen in staat stelt om van de ene naar de andere wereld te reizen. Met de medewerking van Citylab wil Nadine Baboy de artistieke ontwikkeling van ‘Désintégration Culturelle’ verdiepen om zo een resultaat van klinkklare professionele artistieke kwaliteit te bereiken.

Nadine Baboy won alvast de eerste Brusselse Bijou voor dit project. Hier vind je een preview van het project

In residentie:
On tour: