Nada Gambier (FI/BE)

De Finse choreografe Nada Gambier volgde dans in The Place London en studeerde in 2002 af aan P.A.R.T.S. Brussel. Haar werk (performance, theater, dans en video) is te zien binnen en buiten theaters, doorheen Europa. Ze was de afgelopen jaren betrokken bij projecten van o.a. Kate McIntosh, Edit Kaldor, Charlotte Vanden Eynde, Forced Entertainment, Tim Etchells, Simone Aughterlony en Jorge Leon. Ze richtte met Claire Croizé en Etienne Guilloteau Action Scénique op en vaart ondertussen onder haar eigen vlag: ‘Nada & Co’.

Nada is kind aan huis in de BUDA-studio’s; ze maakte er o.a. Fiction in Action en Monstrous BLOCK 1, was er te zien met de video-installaties Spectator en The weight of invisible pain en ook in Diederik Peeters theatervoorstelling Hulk.

Nada Gambier (FI/BE): Monstrous Encounters of Clowns

Tijdens drie residenties bij BUDA eerder dit jaar zette zij de laatste fase in van haar twee jaar durende project Monstrous Encounters of Clowns - An Attempt to Swallow the World. Vijf performers en een muzikant creëren iets een installatie als een event (met vaste duur en live interventies) op de grens van brutaal en grappig…

In residentie:
On tour: