Myriam Van Imschoot & HYOID (BE)

Myriam Van Imschoot woont en werkt in Brussel en maakt performances en creëert geluidspoëzie, vocale stukken, video- en geluidsinstallaties. Zij beweegt tussen verschillende institutionele velden en media en legt zich toe op het experimenteren met contexten, als ze al niet zelf een context creëert. Hierdoor neemt zij een unieke plek in binnen de Belgische kunstwereld. 

HYOID is een in Brussel gevestigde groep van klassiek geschoolde vocale solisten, gespecialiseerd in nieuwe muziek en transdisciplinaire uitvoering. De groep streeft ernaar het traditionele concertformat in vraag te stellen en uit te breiden, en tegelijkertijd nauwe samenwerkingsverbanden aan te gaan met componisten, uitvoerders en kunstenaars van haar generatie. Ze treden zowel a capella als met instrumenten, tape of elektronica op en passen hun bezetting aan elke productie aan.

Myriam Van Imschoot & HYOID (BE): newpolyphonies

Voor newpolyphonies liet Myriam Van Imschoot zich inspireren door zowel insecten als klimaatmarsen en de recente manifestaties tegen de besparingen in de kunsten en het middenveld. Niet het luide scanderen van de menigte vormt de leidraad, maar de ervaring dat ieder individu - als een partikel in een motor - een vortex van klanken in beweging kan zetten. Polyfonie is de kunst van individuele stemmen die zich verweven tot een grote harmonische samenhang. In newpolyphonies is meerstemmigheid zowel de trigger als de vraag. Hoe kunnen we deze muzikale erfenis vandaag begrijpen? Wat is het potentieel van samenklank? Een groep lokale participanten staat samen met het vocaal ensemble HYOID op het podium. Samenhorig bewegen ze zich in massa-gezang, veelal op de grens van hoorbaarheid. newpolyphonies is een vreemde hoogmis over het kleine verschil met grote impact.

In residentie:
On tour: