Miet Warlop (BE)

Theatermaakster en visueel kunstenaar Miet Warlop studeerde Driedimensionale Kunst aan KASK Gent, creëert eigen performances, acties en interventies en staat daarbij met één been in het theater en met het andere in de beeldende kunsten. Ze is een graag geziene gast bij kunstencentrum BUDA. Ze maakte er o.a. de voorstelling Springville (selectie Theaterfestival 2010), de ‘omgevingsinstallatie' Amusement Park (Kortrijk Congé, 2011) en de solo performance Dragging the Bone (2014), en de kleurrijke explosieve voorstellingen Mystery Magnet (2015) en Fruits of Labor (2017). 


Haar performances houden vaak het midden tussen absurd theater en wonderlijke tableaux vivants. Ze branden zich op je netvlies en laten je niet meer los…

Miet Warlop (BE): Big bears cry too

De theaterstukken van Miet Warlop worden internationaal geloofd om haar visuele originaliteit, eigenzinnige dramaturgie en absurde humor. Haar voorstelling Mystery Magnet speelde meer dan 120 keer over de hele wereld en haar laatste Fruits of Labor was opnieuw een hit. hetpaleis twijfelde niet aan dit opvallend talent en daagde Miet Warlop uit om voor onze allerkleinsten een voorstelling te maken.

Een grote beer, een levensgrote bol aarbei-ijs, een razend spannende landing en kleurrijke explosies. Big Bears Cry Too belooft een visuele parel te worden die voor onze kinderen de grenzen van hun verbeeldingskracht zal uitdagen. 

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Miet Warlop (BE): Dragging the bone 15.09.2014 - 29.09.2014 KP Gele Kamer
Miet Warlop (BE): Fruits of labor 04.04.2016 - 15.05.2016 Budascoop