Marcos Simões (PT)

De Portugese choreograaf en performer Marcos Simões woont en werkt in Brussel. Na zijn studie civil engineering aan het Instituto Superior Técnio in Lissabon, volgde hij een intensieve cursus van SNDO en een hedendaags dansprogramma in Spanje. Nadien volgde hij nog een post-master aan A.pass in Antwerpen. Hij werkt vaak samen met Sara Manente, en hun werk, o.a. Lava, was eerder te zien tijdens Buda Vista. 

Marcos Simões (PT): How not to be understood? Infinite

Iets dat constant beweegt van de ene plek naar de andere, van een ding naar een ander. Iets dat hier is, daar is, iets dat heel de tijd aan het verkennen is, komen en gaan. Iets dat bestaat tussen dingen in, bovenop, binnenin en buiten de dingen om. Iets autonooms dat langzaam beweegt maar alom aanwezig is. Een som van dingen, een exces, onmeetbaar, iets dat nooit stopt. Een dans van materie, van materialen, van het immateriële. De magie die bestaat in dans, in kunst. Iets als liefde.

Het kunstwerk is een verzameling van kleuren, texturen, vormen, tijden, elementen, motieven, geluiden die opereren en communiceren in het moment van hun creatie en die vorm voortbrengen, van het oneindige naar het concrete, en opnieuw naar het oneindige doorheen de kijker. Een kunstwerk is pluraal, meervoudig, een voortdurende transformatie van een ding in een ander. Zoals de liefde. 

In residentie:
On tour: