Madeleine Fournier (FR)

De Franse danseres Madeleine Fournier (°’87) woont in Montreuil. Ze volgde hedendaagse dans in Parijs en Angers. Sinds 2007 werkte ze o.a. voor Odile Duboc, Lambert en Sara Manente, maar net zozeer met beeldende kunstenaars Frédéric Moser/Philippe Schwinger en Brois Achour. Ze was eerder al bij BUDA in residentie samen met Jonas Chéreau, waarmee ze samen een onderzoek doet en verschillende voorstellingen mee maakte, zoals Soustitre dat te zien was op NEXT festival 2016. In 2018 creëert ze voor het eerst alleen de solo Labourer, dat ook op NEXT festival te zien was.

Madeleine Fournier (FR): La Chaleur

La Chaleur is gebaseerd op het verlangen om samen met anderen een lichaam en een koor te vormen. We bewonen de wereld van anderen en we nemen deel aan het vormgeven van de wereld die we bewonen. Zijn en doen zijn slechts twee kanten van dezelfde medaille. Door onze stemmen en ademhalingen wil Madeleine Fournier de onzichtbare ruimte laten zien die ons verbindt. Door te zingen kunnen we zowel de omgeving als de anderen zijn. 

La Chaleur is een soort experimentele opera die de cyclus van leven en dood viert. Er moet altijd iets eindigen om iets te kunnen beginnen. Rouw is nodig om ruimte te maken voor het nieuwe, het kan gezien worden als de ontkieming van wat komen gaat.

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Madeleine Fournier (FR): Labourer 08.01.2018 - 21.01.2018 Budatoren
Madeleine Fournier (FR): Labourer 03.09.2018 - 15.09.2018 Budascoop