Lisa Vereertbrugghen (NL/BE)

Lisa Vereertbrugghen woont en werkt in Brussel en maakt voorstellingen, installaties en publicaties binnen (en op de grens van) het danslandschap. Nadat ze haar Master in Culturele Geschiedenis behaalde (specialisatie Geschiedenis van Ideeën) in Leuven, verhuisde ze naar Berlijn om dans en vervolgens naar Amsterdam om er Choreografie te studeren (School for New Dance Development). De laatste twee jaar werkte ze op verschillende manieren rond de hardcore techno subcultuur in een onderzoek naar softcore choreografie. Ze werkte eerder bij kunstencentrum BUDA aan The performance formerly known as performance en The Extraordinary Way She Moves, dat tijdens Buda Vista #10 (feb ’17) te zien was in Budascoop.

Lisa Vereertbrugghen is een artieste verbonden aan het apap-netwerk, waar BUDA één van de partners is. Meer info over het netwerk vind je hier

Lisa Vereertbrugghen (NL/BE): The Extraordinary Way She Moves

Nu sleutelt ze in de BUDA-studio’s aan de choreografische installatie The Extraordinary Way She Moves. Daarin stuwen industriële materie en een menselijke figuur elkaar voort. In bijna niet waarneembare bewegingen transformeert een groot zwart plastic zeil tot een levend, donker landschap. Intensiteit en snelheid vormen, vervormen en hervormen de materie. De kijker wordt uitgedaagd om al z'n zintuigen te gebruiken….

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Lisa Vereertbrugghen (NL/BE): Dro-piece 20.06.2017 - 30.06.2017 Budatoren
Lisa Vereertbrugghen (NL/BE): SOFTCORE - a hardcore encounter 30.04.2018 - 06.05.2018 Budatoren
Lisa Vereertbrugghen (NL/BE): SOFTCORE - a hardcore encounter 28.05.2018 - 15.06.2018 Budascoop