Lisa Vereertbrugghen (NL/BE)

Lisa Vereertbrugghen woont en werkt in Brussel en maakt voorstellingen, installaties en publicaties binnen (en op de grens van) het danslandschap. Nadat ze haar Master in Culturele Geschiedenis behaalde (specialisatie Geschiedenis van Ideeën) in Leuven, verhuisde ze naar Berlijn om dans en vervolgens naar Amsterdam om er Choreografie te studeren (School for New Dance Development). De laatste twee jaar werkte ze op verschillende manieren rond de hardcore techno subcultuur in een onderzoek naar softcore choreografie. Ze werkte eerder bij kunstencentrum BUDA aan The performance formerly known as performance en The Extraordinary Way She Moves, dat tijdens Buda Vista #10 (feb ’17) te zien was in Budascoop.

Lisa Vereertbrugghen is een artieste verbonden aan het apap-netwerk, waar BUDA één van de partners is. Meer info over het netwerk vind je hier

Lisa Vereertbrugghen (NL/BE): SOFTCORE - a hardcore encounter

Nu komt Lisa werken aan haar nieuwe performance, die tijdens Almost Summer festival in première gaat. De performance, die zich ontwikkelt rond hardcore en pornografie, camouflage, snelheid, breken en blut zijn, onderzoekt zowel de begrippen ‘hard’ als ‘core’ in hardcore techno en verwijst daarbij zowel naar hun tekst(uur) als naar hun mogelijkheden. De performer danst, spreekt, rust, voelt, neemt in, danst, danst, danst en blijft ‘in hardcore’.

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Lisa Vereertbrugghen (NL/BE): The Extraordinary Way She Moves 23.01.2017 - 16.02.2017 Budatoren / Budascoop
Lisa Vereertbrugghen (NL/BE): Dro-piece 20.06.2017 - 30.06.2017 Budatoren