Lea Moro (CH)

Lea Moro is een Zwitserse danseres en choreografe, die in Berlijn en Zurich woont. Ze studeerde aan Scuola Teatro Dimitri, the LABAN Centre London en aan de Inter-University Centre for Dance, Berlin. In 2015/16 was Lea Moro choreographe in residentie van K3 Centre for Choreography | Tanzplan Hamburg, waar ze haar solomusical creëerde The End of the Alphabet (2016). In 2017 maakte ze het groepswerk FUN!  dat o.a. op Festival Tanz im August in Berlijn gepresenteerd werd.In 2017/18 is ze Jonge geassiocieerde artieste in Tanzhaus Zürich. www.leamoro.com

Lea Moro (CH): Sketch of Togetherness

Lea Moro's nieuwe onderzoeksproject Sketch of Togetherness onderzoekt ze ontmoetingen als artistieke project. Lea Moro en Gast X zullen samen een dag spenderen. Een camera volgt de vreemdelingen op hun trip. Wat betekent het om momenten te delen met iemand die je voor het eerst ontmoet? Wat is er nodig om elkaar te leren kennen? Wanneer kennen we iemand? De tijd die ze samen doorbrengen en de gedeelde momenten zullen het materiaal opleveren voor de nieuwe voorstelling: Sketch of Togetherness. Men zou het kunnen opvatten als een verhaal, een situatie, een gebeurtenis, een bijeenkomst. Het kan bestaan uit bekentenissen, hartverscheurende verhalen, een echte misdaad en het dagelijkse leven.

Tijdens haar residentieperiode in BUDA zal Lea de dramaturgische structuur onderzoeken voor deze voorstelling.

 

The research of „Sketch of Togetherness“ is supported by YAA! - Young Associated Artist Program by Pro Helvetia in cooperation with Tanzhaus Zürich, Stiftung Anne-Marie Schindler, Pro Helvetia and COINCIDENCIA South America.
In residentie:
On tour: