Kim Snauwaert & Anyuta Wiazemsky

Anyuta Wiazemsky (°1989, Moscow) is een Russisch-Belgische artieste, afgestudeerd aan de Law Academy in Moskou, voodat de artistieke toer opging. Ze studeerde aan KASK in Gent.
 
Kim Snauwaert (°1986, Eeklo) is een Belgische kunstenares die transdisciplinair werkt. Ze studeerde af aan de Universiteit Gent, in Kunstgeschiedenis, en nadien ook aan het KASK in Gent.  

Kim Snauwaert & Anyuta Wiazemsky: Honeymoon

“Het huwelijk” is buiten een echt huwelijk ook een durationeel, multidisciplinair artistiek proces waar Kim en Anyuta als kunstenaarskoppel hun huwelijksrelatie cureren. Zij trouwen, onder andere, omwille van een ‘verblijfsrechtelijk voordeel’ (middel) maar met de duidelijke intentie een ‘duurzame levensgemeenschap’ te stichten (doel). Dat laatste is volgens het wetboek de belangrijkste vereiste voor een legitiem huwelijk. Hun artistiek proces bestaat er deels uit zich te verhouden tot wat die ‘duurzame levensgemeenschap’ precies inhoudt, niet enkel rekening houdend met juridische vereisten maar ook met maatschappelijke verwachtingen die hun relatie bewust en onbewust beïnvloeden. Daarbij interesseren zij zich in het nader penetreren van verschillende culturele modellen die zich op het eerste zicht als beslissend en gedetermineerd presenteren. Al deze verschillende opvattingen/ registraties/beelden worden verwerkt in verscheidene performatieve acties, publicaties, video’s en tentoonstellingen. Na hun huwelijksfeest deze zomer te hebben gevierd op TAZ bereiden zij zich momenteel - tijdens hun residentie in BUDA - voor op hun huwelijksreis die staat gepland voor de zomer van 2019.

In residentie:
On tour: