Katja Dreyer (DE/BE) & Karen Roise Kielland (NO)

Katja Dreyer is geboren in Berlijn, studeerde drama (regie en spel) in Nederland en woont sinds 2004 in Brussel. In haar eigen werk probeert ze een licht te werpen op de geschiedenis en de gevolgen ervan door in te zoomen op het persoonlijke leven van gewone mensen. Als performer werkte ze o.a. voor Mette Ingvartsen, Mette Edvardsen, Miet Warlop, Ivana Müller, David Weber-Krebs en Superamas. Ze werkte geregeld in de BUDA-studio’s (b.v. met Ingvartsen of Warlop, of voor haar eigen voorstelling Kroniek). Voor Ophelia comes to Brooklyn - te zien tijdens Almost Summer festival in juni 2018 - werkte Katja samen met Davis Freeman en Dolores Hulan.

 De Noorse Karen Roise Kielland studeerde o.a. in Londen, Amsterdam en Hamburg, waar ze o.a. samenwerkte met Philippe Quesne en Nature Theater of Oklahoma. 

Het duo stond eerder samen op scène bij een voorstelling van Ivana Müller. Nu werken ze voor het eerst samen aan een voorstelling. 

Katja Dreyer (DE/BE) & Karen Kielland (NO): Cry Me a River -The quest for the source

In discussies over geloofwaardigheid wordt vaak gepraat over "de bron", vanuit oorsprong, authenticiteit, waarheid of een waterbron. Het maken van deze voorstelling startte vanuit een expiditie op zee, langs de rivier op zoek naar diens bron. De bron van rivier Styx, vervuld van mythes. Wat betekenen die mythes voor de bevolking die rond deze rivier woont? Veranderen deze verhalen naarmate ze de bron naderen?

Hun eerste voorstelling samen is een exploratie van het concept bron en een fysiek ritueel op podium over deze zoektocht en wat er gebeurt onderweg. 

In residentie:
On tour:

Te zien bij kunstencentrum BUDA

Cry Me a River - the quest for the source