Jeanne Colin (FR)

Jeanne Colin is een Franse danseres en choreografe die in Brussel woont. Na haar afstuderen in P.A.R.T.S. in 2014 werkt ze professioneel samen met choreografen als Daniel Linehan, Yasmine Hugonnet, Ayelen Parolin, Romeo Castelucci, Eric Minh Cuong Castaing en Louise Vanneste en werkt aan eigen projecten, zowel collectief onderzoek als eigen creaties. In 2019 creëert ze de meeslepende voorstelling RECEPTION met danser Killian Madeleine.

Jeanne Colin (FR): Eau Vulve - We dream mouvements before we dance

Waar het in kaart brengen van de wereld vanuit het Sirius (hemel)-standpunt ons een comfortabel gevoel van controle kan geven, maakt het droomstandpunt de afstand tussen het zelf en de wereld ongedaan. Wat gebeurt er als we geïnteresseerd zijn in de beweging van een innerlijk perspectief? Als we de afstand ontkennen waarvan we gewoonlijk denken en redeneren? Wat zou het in kaart brengen van de bewegingen van onze dromen zijn?

Uit een slaaponderzoek blijkt dat 70% van onze REM-slaap bestaat uit nachtmerries. Zelfs als we er geen herinnering aan hebben, zijn rennen, vechten, verstoppen, enz. situaties die we elke nacht meemaken.
Hoe worden onze angsten belichaamd in onze acties en onze relaties met anderen? Dans, tekenen, hypnose zijn allemaal hulpmiddelen om te proberen toegang te krijgen tot intieme processen
en deze te laten dialogeren op een collectief niveau.

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Jeanne Colin (FR) 13.03.2017 - 19.03.2017 Budatoren