Helena Dietrich (DE)

De Duitse performancekunstenares Helena Dietrich leeft en werkt in Brussel. Haar artistieke aanpak is vaak procesmatig en betrekt het publiek op verschillende podia. Haar werk versmelt aspecten van het ritueel met artistieke methodologieën, wanneer ze het publiek uitnodigt tot sfeervolle installaties, waarbij ervaringen van verschillende soorten transformaties worden opgeroepen. Haar werk is onder andere tentoongesteld in Hebbel am Ufer Berlin, Beursschouwburg Brussel, Kaaitheater Brussel, Stuk Leuven, BUDA Kortrijk, Brakkegrond Amsterdam, Frascati Amsterdam, Vooruit Gent, Cinema Galeries Brussel. Momenteel is ze betrokken bij een onderzoeksproject aan KASK Gent en doceert ze aan de LUCA school of arts.

Helena Dietrich (DE) & Thomas Proksch (AT): Critical Techno

Critical Techno houdt het midden tussen dans, een lezing en meditatie – een voortdurende dialoog tussen beweging, woorden, muziek en fysieke sensaties. Samen met Thomas Proksch combineert Helena Dietrich een bijzondere selectie teksten met viscerale geluiden en hypnotiserende beats. 

Voor de derde editie van Critical Techno ‘Biomorphia’ worden de relaties tussen menselijke en niet-menselijke entiteiten onderzocht. Variërend van mythologische verhalen tot de totem- en geestendieren van inheemse culturen, science fiction en horror, willen ze hen verdiepen in de mysteries van de stoffen waar we van gemaakt zijn.

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Helena Dietrich (DE): Elastic Habitat 03.07.2017 - 14.07.2017 Budatoren
Helena Dietrich (DE): Elastic Habitat 11.09.2017 - 22.09.2017 Budatoren
Helena Dietrich (DE): Elastic Habitat 09.02.2018 - 24.02.2018 Budatoren
Helena Dietrich (DE): Trance-Reading 27.01.2020 - 02.02.2020 Budatoren