HAGAR TENENBAUM (IL/BE)

De Israëlische Hagar Tenenbaum (°’88) studeerde in 2014 af aan P.A.R.T.S. (Research Cycle) en werkt vanuit Brussel als danser, choreograaf en illustrator. Ze werkte o.a. met Rosa Omarsdottir, Mette Ingvartsen en Daniel Linehan, maar heeft ook al een viertal eigen creaties op haar naam staan. Haar werk komt voort uit zelf uitgevonden methodes gebaseerd op herhaling en ritme, die beweging, spraak en tekeningen op een poëtische en humoristische manier met elkaar verweven.

Hagar Tenenbaum (IL/BE): Opening Dance

Hagar vertrekt van het idee van het stille lichaam, wat betekent dat een lichaam om gehoord te willen worden, bekeken moet worden; zo'n lichaam benadert beweging als een uitgewerkte toespraak. In deze gedachtegang creëert ze een dansstuk dat zich richt op fysieke humor en geïnspireerd is door mime-technieken, waarbij het lichaam meer ongemakkelijk dan sierlijk, belachelijker dan subliem kan zijn. 

"Wat we komisch (of gewoon grappig) vinden, is gevoelig voor veranderende contexten. Het is gevoelig omdat het grappige altijd struikelt over het niet grappige, en er soms identiek aan lijkt te zijn." (Lauren Berlant)

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

HAGAR TENENBAUM (IL/BE): Abstraction and Things Like That 08.02.2016 - 18.02.2016 Budatoren
Hagar Tenenbaum (IL/BE): Soulless 23.09.2019 - 29.09.2019 Budatoren
Hagar Tenenbaum (IL/BE): Soulless 04.12.2019 - 08.12.2019 Budatoren