Geert Belpaeme (BE)

Geert Belpaeme (1984) is theatermaker en performer. Hij studeerde in 2010 af aan de opleiding drama van de School of Arts in Gent, waar hij momenteel docent en onderzoeker is. Samen met Mats Van Herreweghe maakt hij sinds 2011 onder de noemer l’hommmm werk op de grens tussen theater en dans. Naast l’hommmm richtte hij in 2016 samen met Bosse Provoost, Kobe Chielens en Lieselotte De Keyzer het collectief de polen op en werkte hij binnen het circus als coach met o.m. Alexander Van Tournhout en circus Katoen.

Geert Belpaeme (BE): First

Geert Belpaeme componeert een prelude met beweging. Hij wil een lijn zijn, waarbij zijn lange, smalle ledematen samenvallen met een vernieuwde bewegingstaal. In First vertrekt hij vanuit het filosofische idee dat wij, mensen, via taal zelf de scheppers zijn van de realiteit waarin we leven.

Geert Belpaeme baseerde zich voor zijn nieuwe voorstelling op Tik Tak, de snaartheorie - een kwantummechanische beschrijving van de zwaartekracht - en het essay ‘The first man was an artist’ van expressionist Barnett Newman. Hij gaat op zoek naar de kwaliteit van de getekende figuur, vorm maar toch levend. 

Foto (c) Tine Declerck

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Geert Belpaeme (BE) / l’hommmm: De dieren 16.09.2019 - 28.09.2019 Budascoop