Gaëtan Rusquet (FR)

Gaëtan Rusquet studeerde Toegepaste Kunst aan ENSAAMA Parijs en vervolgens scenografie en performance aan ENSAV La Cambre. Hij woont en werkt in Brussel en is tegenwoordig aan de slag als performer, acteur, medewerker of projectleider binnen performance, dans en beeldende kunst. In zijn werk wil hij het publiek deelachtig wil maken aan een tegelijk beeldende en performatieve ervaring. Hij was o.a. te zien op Trouble Festival (BE), Impulstanz (AT), in MDT Stockholm (SE), Avantgarden (NO), Accionmad (ES), FRAC Lorraine (FR) en Kaaitheater (BE).

Gaëtan Rusquet (FR): As we were moving ahead occasionally we saw brief glimpses of beauty

Eind maart 2015 werkte hij voor het eerst bij BUDA Kortrijk aan zijn creatie As we were moving ahead occasionally we saw brief glimpses of beauty. Dat proces zet hij nu verder. As we were… wordt een creatie voor 3 à 4 performers, waarbij het publiek vrij mag rondlopen. Geluid, licht, video, lichaam en objecten interageren autonoom in een technische setting die de actietijd verknipt en de lichamen van de performers daaraan onderwerpt. Wat betekent het opgeslokt te worden door een persoon, een gemeenschap, een systeem, een technologie?

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Gaëtan Rusquet (FR): As we were moving ahead occasionally we saw brief glimpses of beauty 06.02.2017 - 13.02.2017 Budascoop