Miet Warlop (BE)

Theatermaakster en visueel kunstenaar Miet Warlop studeerde Driedimensionale Kunst aan KASK Gent, creëert eigen performances, acties en interventies en staat daarbij met één been in het theater en met het andere in de beeldende kunsten. Ze is een graag geziene gast bij kunstencentrum BUDA. Ze maakte er o.a. de voorstelling Springville (selectie Theaterfestival 2010), de ‘omgevingsinstallatie' Amusement Park (Kortrijk Congé, 2011) en de solo performance Dragging the Bone (2014), en de kleurrijke explosieve voorstellingen Mystery Magnet (2015) en Fruits of Labor (2017). 


Haar performances houden vaak het midden tussen absurd theater en wonderlijke tableaux vivants. Ze branden zich op je netvlies en laten je niet meer los…

Miet Warlop (BE): Fruits of labor

April-mei 2016 werkt Miet anderhalve maand in de BUDA-studio’s aan Fruits of Labor, een zinderende performance van sculptuur en muziek. In het midden staat een op hol geslagen drumstel waarrond leven groeit. Alles en iedereen is constant in verandering, gedicteerd door het ritme van de drum. Een bont gezelschap van muzikanten en performers (naast Warlop zelf ook Wietse Tanghe, Tim Coenen en Joppe Tanghe) legt de vinger op de slagader van de wereld. Miet Warlop speelt met de tijdsbeleving, kraakt de wetten van de fysica en knutselt met de brokstukken een nieuw evenwicht in elkaar. Fruits of Labor wordt een absurdistische trip die absorbeert en vibreert, zindert en incasseert.

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Miet Warlop (BE): Dragging the bone 15.09.2014 - 29.09.2014 KP Gele Kamer
Miet Warlop (BE): Big bears cry too 12.03.2018 - 25.03.2018 Budascoop