Diederik Peeters (BE)

Diederik Peeters, samen met Hans Bryssinck en Kate McIntosh mede-oprichter van SPIN, is een vaak geziene gast bij kunstencentrum BUDA. 

Diederik Peeters is een beeldend kunstenaar die per ongeluk verdwaald is geraakt in de stallen van de podiumkunst. Hij creëert performances, schrijft teksten en bedenkt installaties of video’s. Omdat Peeters een trotse patiënt is van een pathologische voorkeur voor verwarring, worden in zijn werk onmogelijke tegenstrijdigheden en absurde consistenties hardnekkig opgestapeld. Apparitions is de laatste voorstelling uit een reeks creaties waarvoor Peeters verder gaat dan het conventionele, en experimenteert met verschillende formats in media.

Diederik Peeters (BE): Apparitions

Met welke hard- of software zouden we de dood kunnen overleven? Diederik Peeters stoft ons eeuwenoude verlangen naar onsterfelijkheid nog eens af en onderneemt met veel humor een poging om het bestaan van spoken te bewijzen. In Apparitions zoekt hij uit hoe het nu eigenlijk zit met het leven na de dood. Navigerend tussen geschiedenis en sciencefiction, de dood en het hiernamaals, geloof en scepticisme, neemt Peeters ons mee op een spokenjacht waar wetenschap zich met magie vermengt, en technologie met horror.

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Diederik Peeters: Onzichtbare Verschijning 21.08.2017 - 24.08.2017 Budascoop