Diederik Peeters (BE)

Diederik Peeters, samen met Hans Bryssinck en Kate McIntosh mede-oprichter van SPIN, is een vaak geziene gast bij kunstencentrum BUDA. 

Peeters wordt nu en dan in het werk van collega-kunstenaars gesignaleerd, vernuftig vermomd als performer, acteur of zelfs adviseur. Afgestudeerd als beeldend kunstenaar, maakt hij meestal performances, maar werd ook al betrapt op het schrijven van teksten, het bedenken van installaties en video's of andere moeilijk te categoriseren amalgamen. 

Diederik Peeters (BE): Apparitions

Met zijn eigen onsterfelijkheidsdrang als voornaamste drijfveer, zoekt Peeters uit hoe het zit met het leven na de dood. Als vertrekpunt zal hij zich verdiepen in het fenomeen van de stem zonder lichaam, spookachtig per definitie. In een queeste naar het vermeende verband tussen die 'ontlichaamde' stem, de dood en het hiernamaals, zal hij zowel verleden als toekomst verkennen. Vermomd als spiritist infiltreert hij het einde van de 19de eeuw om zich daar te mengen onder vooraanstaande wetenschappers, en de fantasieën en mysteries te onderzoeken die populaire uitvindingen uit die tijd omringen. Simultaan katapulteert hij zich naar het einde van de 21ste eeuw om na te gaan welke ontwikkelingen in stemtechnologie gebruikt worden om de doden te herrijzen, en met welke hard- of software geesten en spoken opnieuw toegang kunnen krijgen tot een lichaam.

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Diederik Peeters: Onzichtbare Verschijning 21.08.2017 - 24.08.2017 Budascoop