Cuqui Jerez (ES)

Cuqui Jerez (°’73) studeerde dans in Madrid  en New York. Sinds 1990 werkte ze als performer voor verschillende gezelschappen, films en voorstellingen. Haar eigen creaties cirkelen rond de relatie tussen lichaam & ruimte, tijd & objecten, verwachting en beleving en de grens tussen fictie en realiteit.  

Ze was eerder bij kunstencentrum BUDA te gast voor The Nowness Mystery en The Dream Project.

Cuqui Jerez (ES): Ultra-things

Ultra-things is een levende performance, een poëtisch bewegend landschap waar het publiek vrij kan in- en uitlopen. Via performers met pruiken en opvallende tenues speelt Jerez met verwachtingen en zaait ze wanorde in een knotsgek universum.

Ultra-things draait rond het creëren van spanning, hetzij op een ongewone manier. Spanning associëren we doorgaans met thrillers en andere verhaalstructuren, maar hoe kun je diezelfde spanning ook creëren met een minimum aan gebeurtenissen en betekenis? Via geluid, ruimte, lichamen, objecten en acties zoekt Cuqui Jerez naar spanning in de kleinste keuzes en details. Nooit deed een stilte meer nagelbijten dan in deze voorstelling. Ultra-things is gewaagd, expressief en laat niemand onverschillig achter.

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Cuqui Jerez (ES): The Dream Project 22.09.2014 - 10.10.2014 BT Studio 0