Carole Perdereau (FR)

De Franse performer en choreografe Carole Perdereau studeerde in ’97 af aan SNDO Amsterdam (School voor Nieuwe DansOntwikkeling) en maakt eigen werk sinds ’99. Ze danste voor diverse choreografen en was vorig jaar in residentie in la Chambre d’Eau in Le Favril en maakte de film Près de chez nous un pas de biche die te zien was in Le Quesnoy. Ze speelde in uiteenlopende producties, voorheen nog in Monumental from Jocelyn Cottencin in Centre Pompidou Paris.

Haar werk richt zich op hardnekkige, halsstarrige situaties die het nu versterken en verstoren. Vol zelfbedachte personages zonder verleden of toekomst. Haar schriftuur schakelt tussen wat je ziet en wat ze je geeft om te zien, met liefde voor instabiliteit en onevenwichten.

Carole Perdereau (FR): L’Assaut

Ze komt (voor het eerst) bij BUDA Kortrijk werken aan de herneming van L’Assaut  (De Aanval, 2014), gebaseerd op de tekst L'assaut du sabre ondulant, uit La vie dans les plis (Henri Michaux). De tekst is daarbij een startpunt, een bron voor een zangstem, een oproep om af te wijken, een richting, een weerstand.

Wat er op scène gebeurt, is minimaal – het mislukt, maar is toch moedig. Brutaal, maar ook beangstigend. Wat is deel van wat de auteur schreef, van wat wij lezen, en wat is interpretatie?
L’Assaut is een poging om ons ontvankelijk te maken voor een schriftuur. Wat zijn de resonanties en impact van woorden op gebaren?

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Carole Perdereau (FR): Ouest 18.03.2019 - 29.03.2019 Budatoren