Bosse Provoost (BE) & Ezra Veldhuis (NL) & Oshin Albrecht (BE)

Bosse Provoost is theatermaker en regisseur. Hij creëert composities van licht- en sfeerverschuivingen, maakt ritme met stiltes en laat half-menselijk aandoende figuren aantreden op scène. Scenografie, spel, geluid, beweging en beeld staan op gelijke voet met elkaar.

Ezra Veldhuis onderhoudt een hybride praktijk als beeldend kunstenaar, waarin licht als materiaal en onderwerp centraal staat. De afgelopen jaren creëerde ze het lichtontwerp en de scenografie van de voorstelling Matisklo, en exposeerde ze onder meer in Concertgebouw Brugge, MSK Gent, Plagia Rama in Brussel.

Oshin Albrecht studeerde af als schilder aan Luca School of Arts en werkt momenteel als beeldend kunstenaar, performer en theatermaakster. Sinds 2012 werkt ze samen met Melissa Mabesoone in het collectief buren.

Bosse Provoost (BE) & Ezra Veldhuis (NL) & Oshin Albrecht (BE): SUN-SET

In SUN-SET ondernemen Ezra Veldhuis, Oshin Albrecht en Bosse Provoost een zoektocht naar een kosmogonisch moment: het ontspringen van iets uit het niets, ‘de geboorte van een wereld’.

Licht speelt in verhalen over het ontstaan van de kosmos steeds een centrale en ambigue rol. Licht onthult, maar blijft zélf onzichtbaar. Het wordt nog onbevattelijker wanneer we bedenken dat zich achter het licht steeds het duister schuilhoudt. En het donker dat we menen te zien, blijkt een kleur te zijn vermomd als donker.

In residentie:
On tour: