Anneleen Keppens (BE)

De Kortrijkse Anneleen Keppens studeerde aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen en aan P.A.R.T.S. in Brussel. Sindsdien werkt ze als danseres voornamelijk samen met Daniel Linehan/Hiatus en danste ze in Rétrospective van Xavier Le Roy in Centre Pompidou in Parijs en toerde ze met Drumming van Anna Teresa De Keersmaeker (Rosas). 

Anneleen Keppens (BE): The moon is the moon is the moon

In The moon is the moon is the moon zoekt danseres en choreografe Anneleen Keppens naar een evenwicht tussen enerzijds pure, abstracte dans en anderzijds leesbaarheid en transparantie.

Het is een dans die opbouwt en weer ontbindt. De voorstelling wil vormen aangeven en de vorm weer loslaten. Zoals Tibetaanse monniken wekenlang met precisie en toewijding aan een zandmandala werken om daarna de zandkorrels bijeen te vegen als teken van de vergankelijkheid van het materiële, zo bouwen ook de dansers hun choreografie op om hun bewegingen daarna uit te wissen. Wat overblijft is de gemeenschappelijke ervaring van dansers en publiek.

The moon is the moon is the moon is een dansstuk pur sang, dat een genereus gebaar maakt naar het publiek. De onthullende, bijna ritualistische choreografie en de muziekcompositie van Gerrit Valckenaers nodigen uit om in de dans af te dalen en ze dieper te beleven.

In residentie:
On tour:

Eerdere residenties

Anneleen Keppens (BE): Movement Essays 23.09.2019 - 04.10.2019 Budascoop