US 1940, 2u10
Regie: Alfred Hitchcock
Engels gesproken, Zonder ondertitels
  • Drama, mysterie
  • Met: Joan Fontaine, Laurence Olivier, Judith Anderson e.a.

Een jong, verlegen meisje (Joan Fontaine) trouwt met een rijke weduwnaar en kasteelheer. Maxim neemt haar mee naar zijn landgoed Manderley, maar van een hartelijke ontvangst is er nauwelijks sprake. Maxim's eerste vrouw Rebecca, die mysterieus om het leven kwam, lijkt nog steeds aanwezig in het huis.

Rebecca is zowel detectiveverhaal als romantisch en psychologisch melodrama waarvoor Hitchcock de Oscar voor beste film won. Hoewel de producenten nauwlettend toekeken dat ‘the master of suspense’ zich hield aan het verhaal werd het toch een beklemmende thriller. De Britse cast en raadselachtige afwezigheid van de titelfiguur gaven de film net dat tikkeltje extra. Een weinig geziene Hitchcock volledig gerestaureerd.

Inleiding door Ruben Demasure om 20:00

Op 23 oktober speelt tg STAN in Theater Antigone met Que sera sera, Hitchock Truffaut Cavett Godard / Pour Qui Pour Quoi. Een voorstelling gebaseerd op interviews van onder meer Truffaut en Godard met Hitchcock. Het boek Le cinéma selon Alfred Hitchcock wordt als basis voor de tekst gezien.
Combineer de voorstelling in Theater Antigone met de fim Rebecca in Budascoop en krijg korting! Op vertoon van een ticket voor Que sera sera, zie je de film Rebecca voor € 6. Op vertoon van een ticket voor Rebecca zie je de voorstelling Que sera sera voor €10.