"In juni 2020 zou een festival plaatsvinden in kunstencentrum BUDA. Het werd, zoals zoveel andere artistieke bijeenkomsten, verhinderd door een epidemie en inperking die de wereld tot stilstand bracht. Terwijl vanaf mei alles wat financieel en commercieel van belang is snel weer werd hervat, wordt alles wat ons doet denken over een andere mogelijke wereld, met andere ideeën, andere motieven en andere articulaties tussen de zintuigen en de sensaties, verteld om stil te staan en zich niet te laten zien.

Het collectief kom.post besloot te reageren op de opdracht tot stilte en onderbreking door een apparaat te creëren dat ruimte maakt en duur geeft aan de enkelvoudige en gekruiste stemmen die het festival zouden componeren. Meer dan een reactie stelt radio kom.post, die in juni wordt gecreëerd en in september voor het eerst wordt uitgezonden, een versterkende omkering voor. Het is niet gericht op de "audio" reproductie van wat er zou plaatsvinden in aanwezigheid, in het lichaam en in de situatie binnen Everything Matters. Het is een creatie van nieuwe vormen van overgangen, van herverdeling van ruimtes en vormen die specifiek zijn voor onze bijeenkomsten, van omzetting van de beperkte festivaltijd in een lange temporaliteit die zal worden ingezet in de vorm van live radio-uitzendingen meerdere malen per jaar.

Het gaat erom te experimenteren met wat het radiomedium ons kan laten doen en de radio-uitzending te zien als een esthetische vorm, een creatief gebaar, een plaats van aanwezigheid in de wereld. Door tegelijkertijd de begrippen levend, open terrein en gemeenschap van luisteraars te articuleren, zullen deze radiovormen de mogelijkheid bieden om een gevoelig woord, samengesteld uit de verhalen van de geprogrammeerde kunstenaars, de acteurs van de plaats, hun geografische buurten, als symbolisch te houden. Na deze tijd van geïsoleerde terugtrekkingen en afgebroken aanrakingen, wenst kom.post ruimtes te openen om te delen via deze plek, zowel intiem als publiek, die het radiomedium kan worden."

Laurie Bellanca (geluidsontwerpster) en Camille Louis (filosofe en toneelschrijfster) zijn de twee initiatiefnemers van het kom.post-collectief. Samen creëren ze de radio kom.post@BUDA, met de technische medewerking van Benjamin Chaval.