Scholen

FILM

Als school kan je met je leerlingen of studenten in één (of meerdere) van onze drie filmzalen terecht. Voor de lesmappen en het volledig aanbod van JEF in de klas in de Budascoop verwijzen we graag naar de gelijknamige website.

Vanaf 60 leerlingen is er de mogelijkheid om in samenspraak met ons een film, dag en uur naar keuze te vertonen.

Voor basisonderwijs: Werp voor en/of na de film een blik achter de schermen en volg met je klas een film educatieve workshop / Stopmotion/live action in de Mammoet!

Voor en/of na de film kan je met je klas (kleuter en lager onderwijs) kennismaken met de wondere wereld van de film. Tijdens een workshop van 1,5 uur werpen we een blik achter de schermen van de cinema, leren we hoe een film gemaakt wordt en maken we zelf een stop-motion en/of live action filmpje! (enkel mogelijk in combinatie met film)

Tarieven voor de workshop:

€110 voor 1,5u - inclusief btw en vervoersonkosten van de 2 educatief begeleiders.
max. 25 deelnemers, begeleiders gratis
(bij kleuters extra begeleiding nodig vanuit de school)

Hier vind je meer info over en foto's van de Mammoet.

Tarieven filmvertoningen

  • Kleuter en BO € 3.50 per leerling
  • ​SO € 4.50 per leerling
  • Begeleiders gratis

Gratis met de klas naar Budascoop? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie.

Contact: Lieve Vankeirsbulck | T. 056 22 10 01 | scholen@budakortrijk.be

PODIUM

Kunstencentrum BUDA verwelkomt jaarlijks 150 kunstenaars (50 gezelschappen) uit binnen- én buitenland die in onze zalen of studio’s een aantal weken aan een voorstelling komen werken. De artiesten komen van Kortrijk of Roeselare, maar evengoed van Wenen, Berlijn, New York of Tokio.

Scholen kunnen steeds genieten van het laagste tarief. Om leerlingen/studenten goed voor te bereiden, bezorgen wij op voorhand graag extra informatie over de voorstelling en de compagnie. Ook een inleiding, nagesprek of blik achter de schermen (eventueel samen met de artiest) behoort tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie: Famke Struyve | T. 056 22 10 01 | famke.struyve@budakortrijk.be