Scholen

FILM

Hier vind je het aanbod van JEF in de klas voor scholen.
Vanaf 60 leerlingen kan je vrij de film en datum kiezen.

Reserveren voor een schoolvoorstelling kan via scholen@budakortrijk.be – vermeld eveneens alle gegevens van de school, het aantal leerlingen en het aantal begeleiders.
Indien u meer informatie wenst, aarzel niet ons te contacteren (Tel: 056/22.10.01).

Tarieven filmvertoningen: 

 • Kleuter en BO € 3.50 per leerling
 • ​SO € 4.50 per leerling
 • Begeleiders gratis

Gratis met de klas naar Budascoop? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie.

KOPPEL EEN FILMWORKSHOP AAN DE FILM:

 • kleuter + eerste & tweede leerjaar

  Voor of na de film kan je met je klas kennis maken met de wondere wereld van de film. Tijdens de workshop werpen we een blik achter de schermen van de cinema, knutselen we zelf een thaumatroop, leren we in de Mammoet hoe we een stop-motion animatiefilmpje maken,… 

  Film + workshop: €350 (max 25 personen)

 • 3de – 6de leerjaar & 1ste – 3de middelbaar
  Kom met je klas naar de film, en maak daarna je allereerste kortste kortfilm!
  In deze workshop van 2.5 uur leer je alles wat je moet weten om zelf een film te maken. Hoe hou je de camera? Beter veraf, of van dichtbij. Of misschien wel superhoog? Op activerende, interactieve & opbouwende manier gaan we aan de slag en ontwikkelen kinderen hun eigen beeldtaal. Met een ultrakorte film als resultaat! Denk aan: camerastandpunten, beeldtaal, storyboard, monteren!

  Film + workshop: €350 (max 25 personen)
   

Contact: Lieve Vankeirsbulck | scholen@budakortrijk.be
 

PODIUM

Kunstencentrum BUDA verwelkomt jaarlijks zo'n 300 kunstenaars (75 gezelschappen) uit binnen- én buitenland die in onze zalen of studio’s een aantal weken aan een voorstelling komen werken. De artiesten komen van Kortrijk of Roeselare, maar evengoed van Wenen, Berlijn, New York of Tokio.

Scholen kunnen steeds genieten van het laagste tarief. Om leerlingen/studenten goed voor te bereiden, bezorgen wij vooraf graag extra informatie over de voorstelling en de compagnie. Ook een inleiding, nagesprek of blik achter de schermen (eventueel samen met de artiest) behoort tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie: Famke Struyve | T. 056 22 10 01 | famke.struyve@budakortrijk.be