Op 31 oktober kies JIJ welke film deze spannende nacht afsluit! 
Kies jij voor de 80's, 90's of nillies?
Stem binnenkort via onze facebookpoll! 


80's: Poltergeist
Horror. Thriller. Tobe Hooper – US 1982, 1u52
Engels gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

Weliswaar stamt deze bloedstollende horrorfilm alweer uit 1982, maar dat is aan de knappe speciale effecten (waarin de hand van Steven Spielberg is te herkennen) bepaald niet af te zien. De familie Freeling wordt geterroriseerd door kwaadaardige klopgeesten. Door de televisie heen beïnvloeden ze de jonge Carol Anne (O'Rourke). Ten einde raad vraagt de familie een team experts om hulp. O'Rourke kwam te overlijden vlak voor het uitkomen van Poltergeist 3, overigens door medisch verklaarbare oorzaken.

90's: Scream
Slasher. Horror. Mysterie. Wes Craven – US 1996, 1u51
Engels gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

De film die het teen slasher-genre terugbracht! ‘Scream’ is een horrorfilm over horrorfilms. In deze postmoderne, 'zelfbewuste' film, kennen de jonge hoofdpersonages de horrorfilmgeschiedenis op hun duimpje. Ze becommentariëren onbezorgd hun favoriete films en de clichés van het genre, totdat er zich een gemaskerde moordenaar aandient en ze hun leven niet meer zeker zijn. Overigens maakt het feit dat Scream één grote knipoog naar zichzelf is de film niet minder griezelig of gewelddadig.

Nillies: 28 days later
Horror. Actie. Drama. Danny Boyle – UK 2002, 1u53
Engels gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

Geslaagde zombiefilm van Danny Boyle. Nadat Jim (Cillian Murphy) uit een coma is ontwaakt in een leeg ziekenhuis, is Londen veranderd: hij vindt slechts verlaten wijken, met hier en daar sporen van een plotselinge vlucht van de bevolking. 28 dagen eerder hebben militante dierenbeschermers een met ziektekiemen besmette aap uit een laboratorium laten ontsnappen, en daarmee een plaag over Engeland uitgeroepen. Korrelige beelden van lege straten, gemaakt met digitale camera's versterken het gevoel van onbehagen in deze voor het genre zeer intelligente film. Sterk spel tilt de film nog verder boven de middelmaat uit.

Speeldata

* Dit is de laatste voorstelling voor deze film. De film zal niet meer verlengd worden.