• In tuin Broelkaai

Beide films hoeven weinig introductie… kies via de facebookpoll begin augustus voor Travolta’s Finest: het nostalgische, swingende Grease of Tarantino’s ultieme Pulp Fiction. Twee maal een rebelse Travolta, maar bij de T-Birds al swingender dan als misdadiger in wervelwind Pulp Fiction. Welke geniet jouw voorkeur?

Grease
Muscial. Randal Kleiser – US 1978, 1u50
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

USA, de jaren '50. Danny beleeft een platonische zomerse strandliefde met Sandy. Terug op school ontmoeten ze elkaar weer, maar nu moet Danny zijn imago van koele kikker en macho, clublid van de T-Birds vetkuiven, hoog houden. Teleurgesteld wendt Sandy zich van hem af en zoekt haar heil in het pittige meidenclubje, de Pink Ladies. Al doen beide jongelui hun uiterste best om elkaar te negeren, toch zijn de gevoelens nog altijd duidelijk aanwezig.

Vetkuiven, leren jackets, rock ‘n roll. Travolta werd een eeuwige rebel.

of

Pulp Fiction
Drama. Misdaad. Quentin Tarantino – US 1994, 2u34
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Jules (Samuel L. Jackson) en Vincent (John Travolta) werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace (Ving Rhames). Vincent komt in de problemen als hij Mia (Uma Thurman), de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met bokser Butch (Bruce Willis), die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

Pulp Fiction was een wervelwind. Genre overschrijdend, iconische dialogen, baanbrekende vertolkingen en een catchy soundtrack. Het maakte van Tarantino een begrip. En Travolta werd weer de eeuwige rebel, maar dan iets minder swingend.

Speeldata

* Dit is de laatste voorstelling voor deze film. De film zal niet meer verlengd worden.