Be My Guest

Be My Guest — International network for the emerging practices

Be My Guest is een gestructureerd en organisch netwerk gewijd aan opkomende praktijken in de podiumkunsten.

Het verzamelt 11 internationale partners die aandacht hebben voor de vernieuwing van artistieke vormen en bekend staan om hun betrokkenheid bij kunstenaars.

Gebaseerd op de medeplichtigheid, het vertrouwen en de vrijheid van de uitwisselingen, stelt Be My Guest zich vragen over aangepaste manieren om de noden van de kunstenaars te beantwoorden, heeft het aandacht voor hun trajecten en is het gebaseerd op een relatie van geïnvesteerde steun, met een lange opvolging. Dankzij de steun van Pro Helvetia en het Franse Instituut Be My Guest steunt het 3 projecten in coproductie per jaar. Naast deze financiële steun biedt Be My Guest verschillende samenwerkingen aan: distributie, residenties, workshops, ...

Be My Guest is ook een ruimte voor reflectie over onze professionele praktijken, verbonden aan actuele maatschappelijke vraagstukken.

Het netwerk komt 3 keer per jaar in plenaire vergadering bijeen en komt regelmatig informeel bijeen ter gelegenheid van de programmering van hoogtepunten in Europa en daarbuiten.

Partners:
Arts centre BUDA — Courtrai (BE)
La Bellone — Bruxelles (BE)
Kaaitheater — Bruxelles (BE)
Théâtre Saint-Gervais — Genève (CH)
Belluard Festival — Fribourg (CH)
Parallèle — Marseille (FR)
ICI-CCN — Montpellier (FR)
Théâtre de la Bastille — Paris (FR)
Artsadmin — Londres (GB)
Short Theatre — Rome (IT)
Materiais Diversos — Lisbonne (PT)
Tanzquartier — Vienne (AT)