Kunstencentrum BUDA en KU Leuven Campus Kulak Kortrijk organiseren op maandag 29 april 2019 een filmavond in openlucht. De film BlacKkKlansman won de Grand Prix tijdens het filmfestival van Cannes en een oscar voor beste scenario en zal worden vertoond op groot scherm. De plaats waar vroeger studentenresidentie ‘Groene Mote’ stond, wordt omgetoverd tot een heuse filmweide.
De weide is toegankelijk vanaf 20 uur, de film begint om 21uur. Toegang is volledig gratis, maar neem zeker je eigen stoeltje en dekentje mee!  

Over BlacKkKlansman:
De zwarte politieman Ron Stallworth bedenkt samen met enkele blanke collega’s een list om te infiltreren in de lokale afdeling van de Ku Klux Klan. Ron kan zich telefonisch wel in de groep praten, maar om oog in oog te staan met de racistische bende neemt zijn collega Flip Zimmerman zijn rol over. Het feit dat hij joods is, wordt daar best ook verzwegen.  

"BlacKkKlansman is pittig, gelaagd en relevant entertainment, met een enorme liefde voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap." De Morgen ★★★★

"Een Spike Lee in topvorm. BlacKkKlansman is vintage Spike Lee: boos, entertainend en hoognodig. Dit is de film voor deze tijd." De Standaard ★★★★