Lokale medespelers gezocht voor de openingsvoorstelling van NEXT 2019

NEXT zoekt 70 lokale performersvoor Multitud, de grootse performancevoorstelling van de Uruguyaanse kunstenares Tamara Cubas. We zoeken enthousiaste amateur performers uit de brede regio rond Kortrijk, Rijsel, Doornik en Valenciennes. Ervaring is niet vereist. 

De repetities lopen van 5 tot 13 november, met voorstelling op 14 november. Elke dag voorzien we een maaltijd. Deelnemers krijgen een bijzonder kortingstarief op de andere voorstellingen van het festival.

OVER MULTITUD
Multitud laat op de dansvloer ontmoetingen ontstaan tussen mensen van verschillende achtergronden. Wat gebeurt er als je een groep onbekende mensen, met een heel andere identiteit en een heel andere achtergrond, bij elkaar zet? Hoe vormen zij een groep, een massa? Hoe blijven ze daarbinnen zichzelf? Tamara Cubas verkent de grenzen: tussen individu en de ander, tussen privé en publiek, tussen kunst en samenleving. 

Tamara Cubas is een choreografe en beeldend kunstenares uit Uruguay. Ze behaalde een master in Arts & Technology in Utrecht en studeerde eigentijdse dans in Montevideo. Haar werk bevindt zich op de kruising tussen verschillende kunstenvormen (theater, fotografie, video, performance) en verschillende generaties.

ZELF MEEDOEN MET MULTITUD
Je hoeft geen danser of performer te zijn. Enige vereiste is dat je sportief bent aangelegd, wat fysieke inspanning aankan en ouder bent dan 18 jaar. Alle nationaliteiten zijn welkom, het beheersen van het Nederlands of Frans is niet noodzakelijk.

REPETITIES
Elke dag van 6 tot en met 13 november 2019. Voorlopige uuregeling 10u tot 18u met 1 uur lunchpauze. Eventuele repetities 's avonds worden later vastgelegd.
Locatie: SC Lange Munte Kortrijk & Don Bosco College Kortrijk

VOORSTELLING 
14 november 20:15 - Locatie: Kortrijk Xpo,

CONTACT
Wil je meer info of neem je graag aan dit verrassend dansexperiment deel? Neem contact op met Sarah Vermeirse via multitud@nextfestival.eu.