Workshop Body of Knowledge

Ben jij tussen 13 en 19 jaar en heb jij zin om zelf eens te bepalen waar het gesprek met de volwassenen over mag gaan?

Heb je vragen over je toekomst, je opleiding, je vrienden, iets waar je ontevreden over bent, .. die je graag (anoniem) zou willen stellen aan mensen die ouder zijn dan jou?
Heb je zin om internationale jongeren te leren kennen?
Zou je graag deelnemen aan een kunstenfestival in februari?

Dan is de workshop van Body of Knowledge zeker iets voor jou!

 

Dit project vertrekt vanuit de overtuiging dat tieners een unieke kijk hebben op het leven en de hedendaagse maatschappij. We zien vandaag wel vaker dat tieners een sterke stem hebben en optreden als sociale veranderaars. Denk bijvoorbeeld maar aan de vele tieners die afgelopen maanden op straat zijn gekomen voor het klimaat.
Body of Knowledge wil jongeren versterken om hun eigen vragen te durven stellen en zelf te bepalen waarover het gesprek met volwassenen gaat.
Aan deze voorstelling gaan een aantal workshops vooraf. Zo worden de jongeren begeleid om de vragen op te stellen en het gesprek aan te gaan. 

De tieners doen samen met Samara creatieve oefeningen, die een veilige ruimte creëren om met elkaar van gedachten te wisselen en te reflecteren over heel diverse onderwerpen en het lichaam. Door vragen te stellen over gangbare vormen van kennis over het lichaam worden onderwerpen zoals grenzen, intimiteit, schaamte, onderwijs, instemming, geweld, plezier, pijn, verouderen, .. besproken.

Daarnaast maken de jongeren in deze workshop kennis met een experimentele vorm van theater, waarbij nieuwe technologieën gebruikt worden om een performance op afstand uit te voeren.
Het is de bedoeling dat er tijdens de voorstelling nieuwe mogelijkheden ontstaan om een gesprek te voeren tussen jongeren en volwassenen.

De eerste workshop gaat door op 25/01 van 10u00 - 13u00.
Voorstellingen vinden plaats in kunstencentrum BUDA, Kortrijk, op 14 en 15 februari.
Je kan één of meerdere voorstellingen meedoen. Wil je graag meer info?
Neem dan contact op met Famke via famke@budakortrijk.be