BUDA zoekt creatief team dat instaat voor een rebranding, grafisch ontwerp en web development

OPEN CALL

Twee fantastische ontwerpers bepaalden de afgelopen tien jaar de stijl van BUDA. Die is speels, inventief en herkenbaar. Maar tijden veranderen, en BUDA transformeert mee. Tijd voor iets nieuws. Tijd voor de toekomst. Over één jaar willen we een nieuwe huisstijl en website.

Kunstencentrum BUDA is…

… een arthouse cinema met een dagelijkse programmering van niet-commerciële kwaliteitsfilms in drie zalen. Naast een pak nieuwe releases, organiseren we heel wat specials en reeksen (cineMÁS, Classics Restored, cineMAATjes, Spinrag, Silvester Night, …) en ontwikkelen we programma’s voor mensen in kwetsbare posities.

… een presentatieplatform dat projecten van artiesten toont via verschillende festivals (waaronder het internationale NEXT festival) en ontmoeting en uitwisseling creëert tussen verschillende praktijken en onderzoeksgebieden voor een mix van professionelen, liefhebbers en diverse publieken.

… een bruisende werkplek (één van de grootste in Vlaanderen) voor binnen- en buitenlandse kunstenaars en makers, verbonden met zowel een lokaal als internationaal netwerk, klaar om te experimenteren en zichzelf te transformeren volgens de behoeften van de artiesten en met aandacht voor fair practices. We willen de beste voorwaarden scheppen voor het ontstaan van nieuwe vormen en het delen van gevoelige en kritische kennis binnen de kunsten én in samenwerking met andere sectoren.

Kunstencentrum BUDA zoekt…

Een grafisch team (bureau of individuen) met de nodige ervaring in het creëren en toepassen van een visuele identiteit voor drukwerk en digitale media, dat de diverse werking van BUDA kan vormgeven binnen een herkenbare stijl. Een team dat betrokken is bij onze werking, onze visie en missie begrijpt, meedenkt, en ontwerpt in functie van onze verschillende doelpublieken.

Als grafisch ontwerper ben je verantwoordelijk voor de opmaak van BUDA’s nieuwe visuele identiteit. Je ontwerpt een nieuw logo en bepaalt mee de look & feel van een nieuwe website en digitale nieuwsbrief. Je geeft vorm aan o.a. een maandelijks filmprogramma, festivalkranten, affiches, flyers, advertenties, … Je maakt een stijlgids voor het gebruik van lettertype, kleurenpalet en alles wat typerend is aan de huisstijl, zodat wij dit zelf kunnen toepassen.

Als webdesigner/-programmeur ben je verantwoordelijk voor het opzetten, uitbouwen en onderhouden van een nieuwe dynamische en responsieve website. Je denkt mee na over de noden van onze meertalige website en implementeert die op een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke manier voor onze bezoekers.

Profiel(en)

 • Je hebt ervaring met gelijkaardige culturele projecten.
 • Je bent flexibel en neemt graag zelf initiatief.
 • Je respecteert deadlines.
 • Je spreekt en schrijft vlot Nederlands en Engels en je hebt een goede basiskennis Frans.
 • Je hebt affiniteit met film en hedendaagse podiumkunsten.
 • Je hebt als grafisch ontwerper een doorgedreven kennis van Adobe Photoshop, InDesign, Illustrator, After Effects, Acrobat, Premiere Pro, enz…
 • Je hebt gevoel voor vormgeving (offline en online), typografie, fotografie en videografie.
 • Je kan jouw ontwerpen gemakkelijk omzetten naar videocontent die geschikt zijn voor sociale media en cinematrailers.
 • Je hebt kennis van productietechnieken en prepress.
 • Je denkt mee over UX/UI design.
   
 • Je hebt als full-stack webdeveloper een liefde voor code en een doorgedreven kennis van HTML, CSS, en JavaScript.
 • Je hebt geen moeite om tools zoals een ticketsysteem (Z-tickets, Jewel Labs) en planningssoftware (Yesplan) perfect te integreren in een website.
 • Je maakt een website die gebruiksvriendelijk is. Eenvoudige aanpassingen doorvoeren, content toevoegen/aanpassen, lay-outaanpassingen, kunnen allemaal gebeuren door onze medewerkers.

Interesse?

Bezorg ons ten laatste op 1 november 2020:

 • Een voorstelling van het team: CV, portfolio, verwezenlijkingen, …
 • Een moodboard waarin je ons een idee geeft van welke richting de nieuwe BUDA-stijl kan uitgaan.
 • Een praktisch voorstel van hoe jouw team intern en met ons zal samenwerken

Geef ons gerust snel een seintje als je van plan bent om een voorstel in te dienen.
In de week van 9 november 2020 voorzien we een aantal uitgebreide gesprekken met de geselecteerden.

Contact

Marlies Coopman – communicatieverantwoordelijke
marlies.coopman@budakortrijk.be
056/22 10 01 – 0496/65 39 68

ENGLISH VERSION