• Dans
  • i.k.v.: NEXT TIME
  • Volledige programma: vind je hier
  • Tickets: €15 / €13 / €8 (-26) - Binnenkort beschikbaar

Ons bestaan staat niet los van onze omgeving. Integendeel, we bewonen de wereld van anderen en geven de wereld vorm die we bewonen. La Chaleur vertrekt van het verlangen om één lichaam te zijn, een koor van velen. Geïnspireerd door het boek The Life of Plants (2018), waarin de Italiaanse filosoof Emanuele Coccia de idee ontwikkelt dat onze lichamen andere lichamen doorkruisen, richt Madeleine Fournier haar nieuwste creatie op het collectief.

Hoe kunnen we tegelijk onszelf en de ander zijn? Door onze stemmen en onze adem te verbinden, vermoedt Fournier. Met andere woorden: door te zingen. La Chaleur grijpt terug naar het Griekse koor, dat muziek en choreografie verenigde. Op basis van de iconische barokmuziek van Henry Purcell en de figuur van de Muzen, schept Fournier een unieke vorm, tussen opera en experimentele dans in. Spectaculair en toch intiem: zo viert deze voorstelling de cyclus van leven en dood, van lichamen die elkaar doorkruisen, van mensen die warmte doorgeven.    

De Franse Madeleine Fournier volgde hedendaagse dans in Parijs en Angers. Sinds 2007 werkte ze als danseres onder andere voor Odile Duboc en Emmanuelle Huynh, maar net zozeer met beeldende kunstenaars. Sinds 2008 is Jonas Chéreau haar artistieke compagnon. Samen creëerden ze (onder meer als BUDA-residenten) verschillende voorstellingen, waarvan Sous-Titre (2016) en de solo Labourer (2018) op NEXT te zien waren.

Speeldata

  1. Budascoop
  2. Budascoop