SE 2000, 1u38
Regie: Roy Andersson
Zweeds gesproken, Engels ondertiteld
  • Drama, komedie
  • Met: Lars Nordh, Torbjorn Fahlstrom, Lucio Vucina e.a.

Live Track Cinema is een concept van KASKcinema, Film Fest Gent en Democrazy. We nodigen pop- en rockmuzikanten uit om beeld en muziek op een originele en creatieve manier samen te brengen. Geen typische concert- of filmbeleving, maar audiovisueel op scherp waardoor muziek én film een extra dimensie krijgen.

Voor deze reeks zal de band Hi Hawaii de soundtrack voor Roy Anderssons film Songs From The Second Floor onder handen nemen en nieuw leven inblazen: 

Hi Hawaii ken je beter onder hun vorige bandnaam GeRoeZeMoes, het duo van muzikale veelvraten Jens Bouttery en Lennart Heyndels. Hun muziek gaat van free jazz tot moderne klassiek, pop, theater- en filmmuziek, check 'Orange Candy' en 'Chickietime'. Hun teksten bulken van zelfspot en absurdisme, en sluiten naadloos aan bij Roy Anderssons werk.

De ‘Zweedse grootmeester van het droefkomische absurdisme' geeft met Songs From The Second Floor een stevige vorm van maatschappijkritiek. Hij doet soms denken aan Monty Python of Jiskefet, maar dan veel ernstiger, consequenter en verontrustender. De film kreeg in 2000 de juryprijs op het Internationaal Filmfestival van Cannes.

Waarom de keuze van Hi Hawaii op 'Songs From The Second Floor' viel: "De film is doorspekt van tragikomiek, ironie en een ode aan het menselijke falen. Jens en Lennart brengen live hun nieuwe, eigen soundtrack die Andersson's stillevens complementeert aan de hand van Hi Hawaiiaanse contrasten."