• AR 2018, 13u23
  • Regie: Mariano Llinás
  • Diverse talen, Engels ondertiteld
  • Drama, fantasie, musical
  • Met: Elisa Carricajo, Valeria Correa, Pilar Gamboa, Laura Paredes, Esteban Lamothe, Pablo Seijo Gatto, Luciana Acuña La Madre, Eugenia Alonso e.a
  • Reserveren: via deze link

La Flor is een festival op zich: een film van bijna veertien uur, verteld in zes verschillende verhalen, stijlen en genres. Tien jaar lang heeft Argentijns filmmaker Mariano Llinás aan dit ambitieuze meesterwerk gewerkt over de gehele wereld. Laat je niet afschrikken door de speelduur. La Flor duurt misschien veertien uur, maar had eigenlijk nog veel langer mogen zijn. Zo verrassend en aanstekelijk is deze film over de dingen het universum, en alles eigenlijk…Deze monumentale ode aan de cinema bestaat eigenlijk uit zes losse verhalen, hyperambitieus maar nooit pretentieus. Een waar cinema feest.

La Flor is zowel een B-film over een behekste mummie, een melodrama over rocksterren met gebroken harten, een mondiale spionagethriller en nog veel veel veel meer. Maar bovenal is La Flor een megalomane meta-productie, die reflecteert op het maken van films en verhalen. De film bestaat uit zes delen en is opzich een mini filmfestival. De regisseur zelf leidt de film in (op scherm) en komt je nu en dan een hart onder riem steken.

Hoewel alle verschillende, speelse verhalen weinig met elkaar te maken hebben, is er één gemene deler: de hoofdrollen worden altijd vertolkt door dezelfde vier actrices: Elisa Carricajo, Valeria Correa, Pilar Gamboa en Laura Paredes, allemaal actrices van theatergroep ‘Piel de Lava’. Als Llinás het brein van La Flor is, zijn zij het gezicht. Of het nu B-film of melodrama is, het acteerwerk van het viertal sluit altijd naadloos aan op het filmgenre waarin ze zich bewegen. Ze stralen bovendien plezier uit, waardoor je bijna vergeet dat deze film ruim tien jaar in de maak is geweest. 

Laat je verleiden door de cinema. Een bloedmooi huzarenstuk. Eentje om nooit maar dan ook nooit meer te vergeten. Enkel en alleen te zien in de cinema natuurlijk.

Vr 20 sept ~ 19:30 :  Deel 1 (3u40)     (Pauze** om 21:30)
Za 21 sept ~ 18:00 : Deel  2 (5u13) *  (Pauze om 19:30 & 21:25)
Zo 22 sept ~ 14:00 : Deel 3 (4u50) *   (Pauze om 15:23 & 17:40)

*Niet te bekijken zonder deel 1 gezien te hebben.
** Alle pauzes duren 15’

Prijs:
Deel 1: €15 (2 knipjes filmabo)
Deel 1 & 2: €22 (3 knipjes filmabo)
Deel 1, 2 & 3: €30 (4 knipjes filmabo)

RESERVEREN KAN HIER