Learning Together: The Company One Keeps

Voor Learning Together worden indivituele artiesten uitgenodigd om een programma te cureren over een onderwerp of thema dat hen fascineert en waarover ze meer willen leren. In dit uitzonderlijke eenmalige festival worden onze gebruikelijke rollen herverdeeld, er is geen onderscheid tussen publiek en studenten, tussen curators, kunstenaars of leerkrachten… Leren doen we samen, en iedereen is welkom. Voor deze eerste editie nodigen we kunstenaar en choreografe Alix Eynaudi (FR/BE/AU) om een programma samen te stellen in de vorm van een tweedaags festival. Na het festival zal Alix de verantwoordelijkheid nemen om een week lang een workshop te geven aan de studenten van KASK en UGent.

The Company One Keeps is een tweedaagse die een intieme relatie met kunst voorstelt en zichzelf ziet als een plek om samen gemeenschappelijke kennis te vergaren. Dans noch woorden vormen een doel op zich in The Company One Keeps. Ze worden eerder gezien als middelen om de wereld samen opnieuw te bedenken. Het is een uitnodiging om bevriend en medeplichtig te worden met kunst in plaats van het passief te consumeren. Het programma bestaat uit een veelheid aan activiteiten, en creëert onmiddellijke, doch langdurige banden voor nu en de toekomst, tussen ideeën, objecten en mensen, beelden, belevingen, en verlangens. 

Za 28 september

15:00-16:00: Alice Chauchat & Jennifer Lacey – Knowing without Understanding: a live notebook
16:30-17:10: Alix Eynaudi – Dancing Notebooks
18:00-19:00: Raimundas Malašauskas – What Have I Learned From My Life Today? A fairy-tale in the language of adults, based on an astrological reading by the poet and performance artist, Ariana Reines
20:00-20:20: Film: I Hope I’m Loud When I’m Dead

Zo 29 september

15:00-15:30: Lydia McGlinchey – And Again, In Things
16:00-16:40: BBOF (Keren Kraizer, Lydia Mcglinchey, Solène Wachter, Némo Flouret): Initiating Learning Together
17:00-17:50: Jennifer Lacey – Gattica
19:00-20:15: Film: Becoming Animal

Meer info volgt!