• tickets: gratis
  • locatie: verlaagde leieboorden Broelkaai 6

BUDA en vzw Sweep Concepts slaan de handen opnieuw in elkaar, en starten de Kortrijkse congé met een nieuwe editie van de DRIJF-IN CINEMA. Je leest het goed, geen drive-in, maar een drijf-in, met kajaks en bootjes in plaats van auto’s. En dat op de mooiste locatie van de stad: de verlaagde Leieboorden! 

Goddard (Cabin in the Woods) vermengt het beste van Tarantino & Guy Ritchie. Catchy dialogen, prachtige decors, groovy tunes en waanzinnige vertolkingen. Het El Royale-hotel ligt op de grens van California en Nevada, en heeft een bizar cliënteel. Een mysterieuze priester Flynn (een fantastische Jeff Bridges), een aan lager wal geraakte soulzangeres, een gladde verkoper met een dubbele agenda, een hippie en een getraumatiseerde receptionist. Al die personages hebben hun eigen belangen in het hotel, waar niets is wat het lijkt. 

Breng jouw kajak of pedalo mee om de film al dobberend van op de Leie te volgen, of een stoeltje en dekentje, kussens, ... voor op de mooie Leieboorden. Geen kajak of pedalo? We hebben er enkele ter beschikking. Bij vragen over de bootjes kan je steeds mailen naar drijfincinema@gmail.com.

Vanaf 19u zal er muziek en wateranimatie zijn, en kan je al een kajak testen. Drijf-in cinema is gratis en start om 22u (film start na zonsondergang). The Secret Garden bar is open.