Cuqui Jerez is niet wat je een doorsnee choreograaf zou noemen. De Spaanse combineert dans met expo en performance: ook The Ultra-things is een levende performance, een poëtisch bewegend landschap waar het publiek vrij kan in- en uitlopen. Via performers met pruiken en opvallende tenues speelt Jerez met verwachtingen en zaait ze wanorde in een knotsgek universum.

The Ultra-things draait rond het creëren van spanning, hetzij op een ongewone manier. Spanning associëren we doorgaans met thrillers en andere verhaalstructuren, maar hoe kun je diezelfde spanning ook creëren met een minimum aan gebeurtenissen en betekenis? Via geluid, ruimte, lichamen, objecten en acties zoekt Cuqui Jerez naar spanning in de kleinste keuzes en details. Nooit deed een stilte meer nagelbijten dan in deze voorstelling. The Ultra-things is gewaagd, expressief en laat niemand onverschillig achter.

Cuqui Jerez studeerde dans in Madrid en New York en is al enkele decennia werkzaam als kunstenaar, choreograaf en performer in verschillende gezelschappen, films en voorstellingen. Haar eigen creaties cirkelen rond de relatie tussen lichaam en ruimte, tijd en objecten, verwachting en beleving en de grens tussen fictie en realiteit. Ze was eerder bij kunstencentrum BUDA te gast voor The Nowness Mystery en The Dream Project.

€10 / €8 / €8 (-26)

Gratis bus:
* 24/11: Vertrek om 15u vanuit Villeneuve d'Ascq (Parcours)

Speeldata