CUBO

EEN UNIEK ABONNEMENT VOOR CULTUURBOUWERS

Word cultuurbouwer! Voor 15 euro per maand heb je toegang tot het podium- en filmaanbod georganiseerd door kunstencentrum BUDA (Budascoop) en Schouwburg Kortrijk . Je investeert ook mee in creatieve impactprojecten via DURF2030.

We zoeken minimum 1000 cultuurbouwers. Zo bouwen we na de coronacrisis aan een sterker cultuurveld in de regio. Samen maken we van Kortrijk dé Culturele Hoofdstad van Europa. 

Vergelijk CUBO een beetje met Netflix en Spotify, maar dan live. CUBO is een uniek abonnement en een primeur voor Vlaanderen!

De eerste voorstellingen en films kan je als CUBO-lid vanaf 1 september 2021 bekijken, maar cultuurbouwer worden kan al vanaf 8 juli.    

VOORDELEN

 • Ga naar het reguliere filmaanbod kijken, georganiseerd door kunstencentrum BUDA.
 • Krijg toegang tot het podiumaanbod, georganiseerd door kunstencentrum BUDA.
 • Krijg toegang tot het podiumaanbod georganiseerd door Schouwburg Kortrijk. Dit bevat het volledige podiumaanbod met uitzondering van populaire muziek en comedy.
 • Proef van meer en andere cultuurvormen en help artiesten op die manier aan meer publiek.
 • Je investeert automatisch mee in het DURFFONDS. Dit fonds ondersteunt lokale creatieve ideeën met een positieve impact op onze regio. Zo bouwen we aan een veerkrachtige creatieve regio en de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa 2030’. Meer zelfs: je kiest zelf welke projecten ondersteuning krijgen.
 • Ontvang tweewekelijks een cultuurupdate in je mailbox.

SOORTEN CULTUURBOUWER

 • CUBO: je betaalt €15/maand. Je kan één zitje per voorstelling/film reserveren.
 • CUBO DUO: je betaalt €30/maand. Je kan twee aansluitende zitjes per voorstelling/ film reserveren. Eentje voor jezelf en één voor je vast cultuurmaatje.

Je ledenpas is persoonlijk en kan je niet doorgeven.

HOE WERKT CUBO?

 • Je kan je online of telefonisch lid maken. Via een domicilie-opdracht betaal je maandelijks €15 (CUBO) of €30 (CUBO DUO).
 • Na enkele werkdagen is je abonnement actief. Vanaf dan kan je voor de voorstellingen met een CUBO-label een ticket reserveren aan €0.
 • Als je reserveert voor een voorstelling, verwachten we dat je komt.
 • We koppelen je abonnement aan je UiTPAS. Zo kunnen wij aan de avondkassa controleren als je al dan niet lid bent. Breng dus steeds je UiTPAS en identiteitskaart mee naar de voorstelling. Heb je geen UiTPAS? Dan maken we kosteloos een UiTPAS voor je aan.
 • Je lidmaatschap is persoonlijk. Gereserveerde tickets aan €0 kan je niet doorgeven.
 • Als cultuurbouwer gaat er 10% van je maandelijks bedrag naar het DURFFONDS. Dat gaat automatisch. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Dit fonds maakt creatieve projecten mogelijk met een positieve impact op Kortrijk en regio. Samen met alle leden van CUBO krijg je inspraak en kies je welke cultuurprojecten financiële ondersteuning krijgen.
 • Als je lid wordt, verbind je jou alvast voor drie maanden als cultuurbouwer. Daarna kan je telkens voor de 20e van de maand je abonnement opzeggen.
  Het lidmaatschap opzeggen kan telefonisch bij Ticketservice Kortrijk op het nummer 056 23 98 55. De opzeg is definitief als je een bevestiging hebt gekregen per mail.
  Bij opzegging worden alle openstaande reservaties voor voorstellingen na het einde van het lidmaatschap, beschouwd als effectieve aankoop en worden de tickets aan de normale prijs aangerekend via een factuur. 

Welke voorstellingen zijn CUBO-voorstellingen?

 • Bij iedere CUBO-voorstelling vind je dit logo. Zie je dit logo? Dan kan je jouw CUBO-ticket reserveren. 

   

 • Het reguliere podium- en filmaanbod van kunstencentrum BUDA kan je bezoeken als CUBO-lid. Je ontdekt het programma op de website van kunstencentrum BUDA
 • Het podiumaanbod van Schouwburg Kortrijk (*behalve populaire muziek en comedy) zit vervat in CUBO. Je ontdekt het programma op de website van Schouwburg Kortrijk.
 • De voorstellingen van het NEXT-festival in Kortrijk zijn CUBO-voorstellingen. Je ontdekt het programma op de website van NEXT-festival.
 • Sommige voorstellingen i.k.v. Bij de Buren zijn CUBO-voorstellingen. 

Hoe word je cultuurbouwer?

Je kan lid worden vanaf 16 augustus 2021. Je betaalt het maandbedrag vanaf september (ook al ben je lid sinds augustus). De eerste voorstellingen en films aan het CUBO-tarief in dit nieuwe abonnement starten vanaf 1 september 2021.

Om je in te schrijven doorloop je 6 gemakkelijke stappen:

 1. Je klikt vanaf 16 augustus op de button van het abonnement dat je wil aankopen.
 2. Je vult je persoonlijke gegevens in.
 3. Je vult je adresgegevens in.
 4. Je krijgt een mail om je abonnement te bevestigen.
 5. Je vult je rekeningnummer in en bevestigt de domicilie-opdracht.
 6. Je vult enkele gegevens in om je abonnement te koppelen aan je UiTPAS. 

 

Na het uitvoeren van de 6 stappen finaliseert Ticketservice Kortrijk je lidmaatschap.
Dit kan enkele werkdagen in beslag nemen. Je krijgt een bericht van Ticketservice Kortrijk als je abonnement actief is.

Deze zaken moet je bij de hand hebben tijdens je inschrijving:

 • Je e-mailinbox staat best open.
 • Bankkaart en betaalbakje of de betaalapp van je bank.
 • Als je een UiTPAS hebt dan hou je best het kaartnummer van je UiTPAS bij de hand. Heb je geen UiTPAS of weet je niet als je een UiTPAS hebt, dan hou je jouw rijksregisternummer bij de hand. Als je kiest voor CUBO DUO, dan hou je ook het rijksregisternummer of UiTPASkaartnummer van je vast cultuurmaatje bij de hand.

Je kan online, telefonisch (056/23 98 55) of aan de balie (Ticketservice, Schouwburgplein 14, Kortrijk) lid worden.     

Hoe reserveer je een ticket? 

 • Voor een cinemabezoek in de Budascoop reserveer je jouw ticket via de website van kunstencentrum BUDA. Je selecteert je ticket aan het CUBO-tarief. Reserveren kan ook aan de filmkassa op de dag zelf. Breng zeker je UiTPAS en je ID mee.
 • Reserveer je ticket voor een podiumvoorstellingen via de website van kunstencentrum BUDA. Je selecteert je ticket aan het CUBO-tarief. Breng zeker je UiTPAS en je ID mee.
 • Als CUBO-lid kan je jouw Schouwburgticket aankopen via de website van Schouwburg Kortrijk. Je selecteert je ticket aan het CUBO-tarief. Reserveer je tickets voor meerdere CUBO-leden dan reserveer je best jouw tickets telefonisch of aan de balie van Ticketservice Kortrijk.
 • Vindt de CUBO-voorstelling plaats in een andere locatie (bv. Concertstudio, De Kreun,... .) dan reserveer je jouw ticket best telefonisch of aan de balie van Ticketservice Kortrijk.

WIE ZIT ER ACHTER CUBO?

Het nieuwe abonnement is een samenwerking tussen Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA. DURF2030 begeleidt de projecten van het DURFFONDS. Je maandelijks bedrag wordt beheerd door de medewerkers van Ticketservice Kortrijk (=Stad Kortrijk).

CUBO IS EEN EXPERIMENT

CUBO is een experiment. Wij engageren ons om dit experiment twee jaar alle kansen te geven. Tijdens die twee jaar gaan we de werkzaamheid van het abonnement analyseren en verbeteren. Heb je zelf suggesties om het abonnement gebruiksvriendelijker te maken? Stuur ons een mailtje met je suggestie.

Ontdek het aanbod van kunstencentrum BUDA

Ontdek het aanbod van Schouwburg Kortrijk

Ontdek de lokale cultuurprojecten van DURF2030

Lees hier de algemene voorwaarden van CUBO