PL 2019, 1u55
Regie: Jan Komasa
Pools gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld
  • Drama
  • Met: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel, Tomasz Zietek, Barbara Kurzaj, Leszek Lichota, Zdzislaw Wardejn

De 20-jarige Daniel krijgt in de jeugdgevangenis een spirituele transformatie, maar met zijn strafblad maakt hij geen kans voor het priesterambt. Eens vrijgelaten komt hij op weg naar zijn nieuwe werkplaats in een kapel terecht. Hij wordt er door de dorpsbewoners per ongeluk voor een priester aanzien en hij neemt zijn intrek in de pastorie. De jonge, charismatische priester is een buitenkans voor de kleine gemeenschap dat worstelt met een recente tragedie. 

   

De film is onderdeel van Reveil 20 Vlaanderen. Op 1 november doorbreekt Reveil de stilte op zo veel mogelijk begraafplaatsen met intieme muziek en lokale verhalen. We zullen terugkijken op een uitzonderlijk jaar. Nog niet vaak was de nood aan sociaal contact, troost en warmte zo groot als in 2020. En tegelijk lag er nog niet vaak lag zo'n knoop in ons sociaal leven. Dat uit zich niet alleen in vage gevoelens, maar jammer genoeg ook in het aantal sterfgevallen dat het Crematorium te verwerken krijgt. We hebben nood aan efkes uitblazen. Efkes stilstaan. Efkes op verhaal komen. Om de knoop eruit te krijgen. Om het steentje in onze gemeenschappelijke schoen af te schudden. 

Speeldata