• gratis: reserveren niet nodig

Café Politiek, met Felix De Clerck (CD&V), Natalie Eggermont (PVDA), Sander Loones (N-VA), Jeremie Vaneeckhout (Groen), Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester Kortrijk), Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) en Maxim Veys (sp.a).

Op zondag 26 mei 2019 trekken we opnieuw naar de stembus voor wat - na 2014 - een nieuwe 'moeder aller verkiezingen' wordt genoemd. We verkiezen die dag een nieuw federaal, Vlaams en Europees parlement.

WAT ALS politieke kopstukken – in het licht van de verkiezingen – e’s zouden zeggen waar het voor hen écht op staat? Welk mensbeeld streven ze na? Hoe moet de wereld er volgens hen in 2040 uit zien? Hoe is onze gemeenschap dan georganiseerd?

En WAT ALS ze dat voor één keer niet in een zaal of aula zouden doen, maar gewoon – ‘te midden de mensen’ – op café, op een omgekeerde bierbak? Ze krijgen daarvoor een volle 18 minuten (de tijd van een goeie TED-talk), zonder tussenkomst. En de afspraak is dat ze niét focussen op het eigen concrete partijprogramma, maar op het grotere verhaal. Een speakers corner voor politieke
zwaargewichten…

In deDingen, 't Eiland en The Lab - Social Club krijgen 2 tot 3 politieke kopstukken de kans om hun partij-ideologie te ‘verkopen’ aan de aanwezige toehoorders (studenten, politiek geïnteresseerden, organisaties en reguliere cafégangers…), en vervolgens het wereldbeeld van de ‘andere’ te becommentariëren.

En WAT ALS wij hen daarna, tussen pot en pint, gewoon persoonlijk zouden kunnen aanspreken aan de toog?

Nicolas Bouteca (UGent) en Bregt Vermeulen (Howest) modereren de gesprekken.

Opgelet: wie op welke plaats komt spreken houden we geheim. Het lot bepaalt welke politici je zal horen...